• La companyia gallega va registrar el 2017 els seus primers beneficis
ep fachadanueva pescanova
NUEVA PESCANOVA

Nova Pescanova es dispara un 10% al parquet aquest dimecres després que Abanca ampliés dimarts després del tancament del mercat la seva participació en el capital social de la companyia gallega. L'entitat, que ja posseïa el 5,465% del grup, li va comprar a Deutsche Bank el seu 0,068% i Bankia, el seu 3,491%.

  • 0,41€
  • 3,04%

Abanca explicava l'augment de la seva presència a Nova Pescanova per considerar-la "clau en termes de generació d'ocupació", segons ha informat l'entitat a través d'un comunicat.

Abanca explica l'increment del seu suport al grup alimentari per considerar-lo "clau en generació d'ocupació"

"Abanca ha demostrat des del seu naixement la seva vocació d'afavorir el desenvolupament de la indústria gallega, amb especial atenció al sector marítim i afavoreix així el creixement de les empreses i la generació de llocs de treball", ha conclòs l'entitat.

Nova Pescanova va registrar el 2017 els seus primers beneficis, recolzat per una pujada del 2% en vendes respecte a l'exercici anterior, que ascendien als 1.081 milions d'euros. D'aquesta manera, el grup va afirmar tancar l'exercici per sobre del que s'esperava dins del seu pla estratègic per al 2020.

El grup va assenyalar aleshores que la fortalesa de la nova situació patrimonial i la reducció del deute, gràcies a l'ampliació de capital, garanteixen els recursos per a l'execució del pla estratègic. Així, l'ampliació de capital va permetre passar de 12 milions d'euros a 144 milions d'euros de capital social, com es preveia al pla de viabilitat ratificat en seu judicial.

Per la seva banda, Abanca va anunciar al febrer passat que les seves previsions per al període 2018-2020 apunten a una xifra de negoci de 75.000 milions d'euros, i esperen reduir la morositat per sota del 3% per llavors. Igualment, preveuen acabar el trienni amb un ROTE proper al 10% i un capital CET1 superior al 13%.

Noticias relacionadas

contador