• AQR passa a ser el baixista més agressiu en controlar ja un 1,8%
  • La cadena de supermercats és el valor més castigat en la borsa espanyola
dia supermercado sede

DIA no aconsegueix espantar els baixistes. Ni tan sols el seu rebot del 8% en l'acumulat de l'any -avui les accions cotitzen pràcticament planes- serveixen perquè els 'curts' es repleguin. L'últim moviment ha estat a l'alça, amb dues l'augment de l'aposta contra les seves accions de dos dels inversors més agressius.

Dia

  • 0,01€
  • 0,00%

De fet, AQR Capital Management s'ha convertit així en el 'hedge fund' en possessió de més accions de DIA posicionades contra l'evolució en borsa de la companyia, en augmentar aquesta setmana de l'1,7% a l'1,8% del capital, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En la mateixa adreça, Capital Fund Management augmenta la seva posició curta des del 0,5% fins al 0,6%. Són dos canvis que aprofundeixen en la pressió a la baixa que recau sobre DIA. L'agregat de posicions curtes es va situar en el 15,77% en l'última actualització, lleument per sota del 15,81% anterior, però prop d'aquesta cota que va suposar el màxim històric en aquestes dades i que consolida a la cadena de supermercats com l'empresa més aguaitada pels 'curts' en la borsa espanyola, amb una inversió en contra seva de prop de 500 milions d'euros.

A més, altres sis fons o 'hedge funds' també tenen una aposta que supera el 0,5% del capital. En concret, són AKO Capital, amb un 1,6%; Oxford Asset Management, amb un 0,55%; UBS Asset Management, amb un 1,76%; Darsana Capital Partners, amb un 0,8%; Delores Holdings, amb un 0,57%; i BlackRock, amb un 0,88%.

Noticias relacionadas

contador