ep nordex
NORDEX/K.FOTO/MICHAEL KOTTMEIER - Archivo

Nordex, fabricant alemany d'aerogeneradors controlat per Acciona, ha refinançat un crèdit de 1.210 milions d'euros amb una vintena de bancs internacionals, de manera que n'ha pogut prorrogar el venciment fins a abril de 2023, segons va informar la companyia.

  • 111,40€
  • 2,01%

La firma de la qual el grup espanyol controla el 36,4% del capital assegura que l'operació li garanteix el desenvolupament de tots els seus projectes i els contractes amb clients a diferents països i divises que té en cartera.

Nordex ha acordat el refinançament amb un grup de 21 bancs que lidera Banca Intesa Sanpaolo Group, BNP Paribas, Commerzbank, HSBC i UniCredit Bank.

"Donada les actuals dificultats del mercat, aquest acord de refinançament constitueix un èxit extraordinari que devem als nostres socis financers i a la confiança que demostren en Nordex", va indicar en un comunicat el director financer de la firma, Christoph Burkhard.

El préstec s'ha signat a tres anys, si bé inclou la possibilitat de prorrogar-lo un any més fins a dues vegades, a petició del fabricant de turbines, i sempre que el sindicat bancari ho aprovi.

Al tancament de l'any passat, Nordex presentava una cartera de comandes de turbines per subministrar que sumaven 6,21 gigavats (GW) de potència. El 51% corresponien a comandes procedents de països europeus, un 28% a Amèrica del Nord i un 18% més a Llatinoamèrica.

La companyia amb seu a Alemanya refinança aquest préstec després que el mes de gener Acciona reforcés la seva posició com a primer accionista, incrementant fins al 36,4% la seva participació en la firma.

L'augment del percentatge va ser conseqüència de la injecció de capital de 100 milions que a l'octubre de 2019 va realitzar en la companyia, per a dotar-la de liquiditat per a desenvolupar la seva cartera de comandes. Aquesta operació fer que superés la cota del 30% a l'accionariat de la companyia, llançant així una OPA sobrevinguda.

Nordex és el fabricant de turbines que Acciona va constituir quan a l'octubre de 2015 va fusionar la seva fabricant Acciona Windpower amb la companyia alemanya del mateix nom, moment en el qual ja fa quedar com a primer soci de l'empresa resultant.

Noticias relacionadas

contador