ep imagen de un camion de nikola
NIKOLA - Archivo

La companyia automobilística General Motors ha signat un memoràndum d'entesa amb el també fabricant de vehicles Nikola per al subministrament de sistemes de pila de combustible d'hidrogen, encara que finalment no entrarà al seu accionariat tal com s'havia anunciat el passat mes de setembre. Una notícia que no ha agradat al mercat, de fet, estan castigant Nikola amb una caiguda en les seves accions del 25%.

Tal com ha explicat la companyia nord-americana, aquest possible acord, que substitueix l'anterior signat el 8 de setembre, es basa en el subministrament d'aquesta tecnologia per ser inclosa en els camions Classe 7 i Classe 8 de Nikola.

"Aquest acord de subministrament reconeix la nostra experiència i desenvolupament líder en tecnologia de cel·les de combustible. Proporcionar els nostres sistemes de piles de combustible a vehicles comercials és una part important de la nostra estratègia de creixement i reforça el nostre compromís amb un futur totalment elèctric i sense emissions", ha indicat el vicepresident executiu de Desenvolupament de Productes Globals, Comprar i Cadena de Subministrament de General Motors, Doug Parks.

D'aquesta manera, General Motors dissenyarà el seu sistema de pila de combustible segons les especificacions acordades mútuament per les dues empreses. S'espera que aquest acord tingui un cost addicional, per la qual cosa Nikola pagarà per avançat la inversió de capital necessària.

Els inversors no només estan castigant Nikola al parquet. Les accions de General Motors també pateixen descensos a aquestes hores de dilluns i es deixen un 1,7% fins als 44,31 dòlars.

Noticias relacionadas

contador