cbnhhotel

El consell d'administració d’NH Hotels ha desestimat de forma unànime l'oferta de fusió que va llançar el Grup Barceló el passat mes de novembre. La companyia argumenta en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la seva decisió ha estat presa "en defensa tant de l'interès social de la societat com dels interessos de tots els accionistes".

Per la seva banda, la cadena hotelera apunta que aquesta negativa "no condiciona ni impedeix l'anàlisi d'altres futures oportunitats estratègiques, que seran avaluades en funció del valor real que estiguin en condicions de general al conjunt dels accionistes", informa la companyia. El principal punt de discrepància amb l'oferta de Barceló és que "l'estructura prevista (fusió) no permetria crear valor per a l'accionista per sobre del projecte independent de la NH", afirma.

Barceló oferia 7,08 euros per acció, que suposaria valorar la cadena hotelera en 2.480 milions. Una proposta que tenia una prima del 18% respecte al seu preu actual. L'operació prevista era una fusió, és a dir, la integració del grup mallorquí en NH mitjançant el lliurament de noves accions emeses per la cadena que dirigeix ​​Ramon Aragonés al Grup Barceló, mantenint la societat cotitzada. A la companyia resultant, Barceló pretenia controlar el 60% de la companyia resultant i NH Hotels, el 40%.

Una idea que no ha convençut els membres del consell d'administració d’NH Hotels, després de l'anàlisi financer previ de Bank of America Merrill Lynch. D'altra banda, aquesta trobada ha servit per ratificar "la confiança plena en el pla estratègic de la companyia", assegura la informació remesa a la CNMV. Un camí que està marcat per "un sòlid creixement en ingressos i significativa millora operativa" que "permetran oportunitats d'expansió i participar en un futur en la tendència de consolidació del sector hoteler", conclou el seu comunicat.

contador