ep sede de nextil
NEXTIL - Archivo

Nextil ha procedit a l'obertura i l'inici d'operacions de la nova fàbrica de teixit elàstic a Guatemala, començant amb èxit les primeres produccions de teixit a les diferents màquines de tecnologia circular i rectilínia, per atendre comandes en ferm d'alguns dels seus principals clients, segons ha informat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Durant els propers dies es continuarà amb la posada en marxa de tota la maquinària de tintura i acabat, així com la resta d'instal·lacions auxiliars, segons ha indicat.

  • 0,35€
  • -2,23%

Com a conseqüència dels diferents acords comercials i comandes que s'han negociat durant els primers mesos de l'any amb els clients habituals de Nextil dins del mercat nord-americà i de l'estratègia comercial de creixement que s'ha engegat i que s'exposarà properament als mercats en un context d'estratègia global del Grup Nextil, la companyia espera incrementar la càrrega productiva progressivament fins a completar la màxima capacitat de la planta a l'espai on s'ubica. Això implica una producció aproximada de 10 milions de iardes amb facturació associada al voltant de 110 milions de dòlars anuals.

La fàbrica, situada al municipi de Fraijanes, ha estat dissenyada des de zero per poder assolir, en una primera fase, una producció anual de fins a 3 milions de iardes i una facturació superior als 30 milions de dòlars. A la instal·lació s'integra una planta de tractament d'aigües, ja operativa, dissenyada per complir les normes internacionals i assegurar el respecte al medi ambient, ha indicat la companyia.

Amb una inversió ja realitzada de més de 21,5 milions de dòlars, la nova planta compta amb una superfície coberta inicial de més de 12.000 metres quadrats on s'integren les diferents àrees de teixidura, tintat, acabat, un magatzem de primeres matèries, un magatzem de producte acabat, un laboratori i unes oficines per al personal tècnic i administratiu.

Nextil ha dit que el compliment d'aquesta fita el consolida com a proveïdor de referència al segment premium de teixit elàstic. Ha afegit que els acords comercials CAFTA i la deslocalització propera (nearshoring) li permeten oferir els seus productes dins del mercat nord-americà lliures d'aranzels, mantenint els seus estàndards de qualitat i aprofitant uns costos de producció molt competitius que ofereix un país d'àmplia tradició tèxtil com Guatemala.

Així mateix, Nextil treballa en noves aliances amb productors, empreses de confecció i clients internacionals establerts a l'àrea d'influència de Guatemala.

Noticias relacionadas

contador