ep logo de netflix en un ordenador portatil
Alexander Heinl/dpa - Archivo

Compartir les contrasenyes dels serveis de reproducció en directe és molt habitual a les famílies o grups d'amics. Un paga Movistar+ i un altre Dazn per tenir accés a tots els esdeveniments esportius. Això és una mica extensible a les plataformes dedicades a pel·lícules i sèries. Netflix ha admès que fins ara n'era conscient i ho ha permès per "enganxar" més usuaris als seus serveis, però ara es podria acabar aquest 'negoci' per als 100 milions de llars a tot el món que poden estar fent ús d'aquesta tripijoca.

  • 621,10$
  • 1,73%

"La nostra penetració relativament alta a les llars, quan s'inclou la gran quantitat de comptes compartits a les llars, combinada amb la competència, està creant obstacles per al creixement dels ingressos", ha assenyalat la companyia en una carta als inversors que recull CNBC.

I és que un dels principals problemes de la plataforma és la captació de nous usuaris. Netflix ha informat aquest dimarts al tancament de mercat dels seus comptes per al primer trimestre del 2022, en què ha perdut per primera vegada clients des del 2011. És cert que sense el tancament al mercat rus, que ha suposat a prop de 700.000 subscriptors, la companyia no hauria registrat aquesta caiguda, encara que en qualsevol cas s'hauria quedat molt lluny dels 2,5 milions de nous clients anticipats pel consens.

“L'ús compartit de comptes com a percentatge de la nostra membresia de pagament no ha canviat gaire al llarg dels anys, però, juntament amb el primer factor, significa que és més difícil augmentar la membresia a molts mercats, un problema que va quedar enfosquit per el nostre creixement de Covid", afegeixen.

Aquest esforç se'l reconeixen els analistes que creuen que es pot quedar curt. De fet, apunten altres models per experimentar noves vies d'ingressos. "Sembla que Netflix tindrà un nivell de subscripció més barat que inclourà publicitat. Era inevitable seguir aquest camí a mesura que alguns dels seus principals territoris geogràfics maduren en termes de nombre de subscripcions", assenyalen des d'AJ Bell.

El context inflacionista ha portat les plataformes a incrementar els pressupostos dels seus programes, sèries i pel·lícules, i cal afegir la gran despesa en màrqueting que realitza Netflix per mantenir la seva marca davant dels consumidors.

Noticias relacionadas

contador