• ...fora de les botigues de Starbucks
  • Nestlé contractarà uns 500 empleats de l'empresa nord-americana com a part de l'acord
ep sedenestle en espluguesllobregat
NESTLÉ

La multinacional suïssa d'aliments i begudes Nestlé pagarà 7.150 milions de dòlars a Starbucks, la coneguda cadena internacional de cafè, com a part d'una aliança mundial de cafè. Aquest acord permet a la companyia suïssa Nestlé apropiar-se dels "drets perpetus" del cafè de la nord-americana.

  • -
  • -
  • 87,51$
  • 0,41%

Segons informa Bloomberg, Nestlé podrà llavors comercialitzar els productes de la companyia de cafè nord-americana a tot el món fora de les cafeteries i botigues de Starbucks. Un acord que s'espera que estigui tancat abans que acabi 2018 després d'obtenir els pertinents permisos reguladors.

Nestlé pagarà en efectiu a Starbucks "per un negoci que va generar vendes anuals de 2.000 milions de dòlars", segons el comunicat de la companyia suïssa. Aquest acord no incorpora cap actiu fix, cosa que facilitarà una integració "fluida i eficient", apunta Bloomberg. D'altra banda, l'empresa suïssa, que contractarà uns 500 empleats de Starbucks com a part de l'acord, diu que el seu programa de recompra d'accions en curs es mantindrà sense canvis.

El conseller delegat de Nestlé, Mark Schneider, va destacar que l'acord amb Starbucks representa "un pas significatiu" per al negoci cafeter de Nestlé, la categoria de major creixement de la companyia helvètica, que aconsegueix així una forta plataforma per créixer a Amèrica del Nord.

Kevin Johnson, president i CEO de Starbucks, assenyala que aquesta aliança portarà l’"experiència Starbucks a milions de llars al voltant del món a través de l'abast i la reputació de Nestlé". La multinacional de Seattle farà servir els diners procedents de la transacció en accelerar la recompra d'accions pròpies amb l'objectiu de retornar als seus accionistes fins a 20.000 milions de dòlars (16.767 milions d'euros) en metàl·lic mitjançant recompres d'accions i dividends fins el 2020.

Per la seva banda, Starbucks espera que la transacció tindrà impacte en el seu benefici per acció a partir de 2021 o abans i no implicarà canvis en els seus objectius financers a llarg termini. "Aquest acord històric és part dels nostres esforços d'enfocar i evolucionar el nostre negoci per fer front a les necessitats canviants dels consumidors", va declarar Kevin Johnson.

Noticias relacionadas

contador