• L'oferta representa una prima del 57% sobre el preu de tancament de cotització de Gemalto el 8 de desembre
gemalto-rejette-l-opa-d-atos-jugee-inamicale-et-sous-evaluee

Thales, grup francès de tecnologia aeroespacial i defensiva, ha acordat la compra del fabricant de xips Gemalto en una oferta íntegra en efectiu, amb la promesa de crear un "líder mundial en seguretat digital" i va superar una oferta prèvia d'adquisició de la companyia tecnològica Atos. El president executiu de Thales, Patrice Caine, va dir més tard a Reuters que la companyia gastarà 5.600 milions d'euros (6.600 milions de dòlars) en Gemalto, incloent-hi 800 milions d'euros de deute.

Segons informa Reuters, l'oferta de 51 euros per acció, recolzada pels directoris de les dues companyies, representa una prima del 57% sobre el preu de tancament de cotització de Gemalto el 8 de desembre, han indicat les dues companyies en un comunicat conjunt diumenge. Atos va veure com la seva oferta de 46 euros per acció era rebutjada per Gemalto aquesta setmana, encara que va declarar que perseveraria en la seva iniciativa.

"Combinada amb el lideratge únic de la cartera digital de Gemalto, Thales estarà posicionada de manera ideal per oferir una solució integral, assegurar cadenes completes de decisió digital crítica, des de la creació de dades en sensors a presa de decisions en temps real", han assenyalat en un comunicat que recull Reuters.

Thales podrà finançar l'oferta a través de recursos en efectiu disponibles i un crèdit compromès per 4.000 milions d'euros, ha indicat. Les ofertes d'adquisició d'Atos i Thales van arribar després d'un any difícil per a la francoholandesa Gemalto, durant el qual el preu de l'acció va caure amb força després d'una sèrie d'advertències sobre els guanys.

Noticias relacionadas

contador