• Atos puja durant la sessió de dimarts un 5%
  • Gemalto acumulava caigudes de fins al 40% abans que Atos realitzés l'OPA
gemalto-revoit-a-la-baisse-ses-previsions-financieres-pour-2017

El grup francès Atos va llançar una oferta pública sobre l'empresa holandesa dedicada a la ciberseguretat, Gemalto, per 4.300 milions d'euros. Després de l'OPA, les dues cotitzades es disparen un 8% i un 35%, respectivament.

  • 2,17€
  • 7,57%
  • 51,20€
  • -0,10%

Atos, empresa dirigida cap a la transformació digital, ofereix 46 euros per cada acció de Gemalto, xifra que suposa un 35% més del preu amb què tancava ahir. Amb aquesta compra, la companyia francesa vol crear un gegant dedicat als pagaments digitals i a la ciberseguretat amb una facturació de 15.000 milions d'euros i una nòmina de 110.000 empleats. Aquesta oferta es va fer arribar el 28 de novembre durant una trobada entre les dues directives.

Atos ha aprofitat les caigudes de Gemalto durant aquest any per llançar l'OPA

Segons el comunicat oficial que va emetre ahir a la nit Atos, l'adquisició de les accions de Gemalto es finançarà íntegrament amb els recursos en efectiu existents d'Atos i el deute extern totalment compromesa. El CEO de la companyia francesa explicava després de l'oferta que "Atos ha seguit de prop, i amb molt d'interès, l'evolució de Gemalto com un jugador líder en seguretat cibernètica digital, IOT i pagaments i admira des de fa temps la seva presència global i forts clients i carteres de tecnologia. Creiem que una combinació d'Atos i Gemalto donaria com a resultat un lideratge mundial millorat en ciberseguretat, tecnologies i serveis digitals i en l'enfortiment del nostre posicionament com a proveïdor líder de serveis de pagament a Europa".

Els números de Gemalto no estan sent favorables durant aquest any. Les accions, abans de l'OPA, queien un 36%. Al seu torn, les vendes han disminuït considerablement. Atos acumula pujades del 8% durant la jornada d'aquest dimarts (dilluns va perdre un 0,48%), mentre que l'empresa holandesa està registrant pujades del 35%.

Atos capitalitza 13.133.000 d'euros mentre que la valoració borsària de Gemalto és de 3.064 milions abans que es fes pública l'oferta d'adquisició.

contador