ep archivo   promocion de neinor homes 20220627180606
NEINOR HOMES - Archivo

Neinor Homes, una de les principals promotores de projectes immobiliaris a Espanya, ha acordat la venda a un fons alemany de l'actiu anomenat Hisenda Homes, localitzat a Màlaga i compost aproximadament per 140 habitatges (a més de locals comercials, places de garatge i trasters).

  • 10,30€
  • 0,98%

Es tracta de la primera operació per posar en valor la seva cartera d'habitatges de lloguer. Neinor no ha detallat el preu de l'operació, però segons fonts de mercat se situaria entre 35 i 40 milions d'euros. L'empresa sí que ha precisat que "es mantindrà com a gestor de l'actiu a través de diferents entitats del seu grup, incloent-hi Renta Garantida, companyia que gestiona més de 4.000 pisos de lloguer de tercers a les principals zones d'Espanya".

"Hisenda Homes, que es va entregar el desembre del 2021, compta avui dia amb un grau d'ocupació del 97% i genera unes rendes anuals aproximades d'1,5 milions d'euros. Al llarg de l'any 2022, la companyia ha renegociat gairebé una desena de contractes de lloguer amb una pujada del 14,5%, cosa que reflecteix el clar potencial de pujada de rendes a futur”, ha explicat Neinor.

Al mes de juny passat, el grup va notificar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que havia iniciat converses preliminars amb potencials inversors per explorar diferents opcions estratègiques en relació amb la cartera d'actius dedicats al lloguer.

Des d'aleshores, l'empresa negocia amb diferents inversors la venda d'una cartera de més de 3.000 habitatges de lloguer, ja lliurades o en fase de construcció, repartides per Madrid, el País Basc, Catalunya, València i Andalusia.

Al mes d'octubre passat es va publicar que la promotora mantenia negociacions amb el fons de pensions del Canadà CPPIB per vendre una gran part d'aquesta cartera, que estaria valorada totalment en uns 900 milions d'euros.

"El 30 de setembre del 2022, Neinor Rental tenia 3.861 unitats en diferents fases de desenvolupament amb una estimació de rendes anuals de 42 milions d'euros i de 900 milions d'euros de valor d'actius (GAV)", ha precisat la companyia.

Neinor Homes va obtenir un benefici net de 53 milions d'euros als nou primers mesos del 2022, xifra que suposa un retrocés del 14% respecte al mateix període del 2021, mentre que els ingressos totals van créixer un 1% interanual, fins als 506 milions.

Amb vista al futur, la companyia prepara una estratègia d'inversió centrada en "la generació de fluxos de caixa i l'increment de la remuneració a l'accionista" a causa de la "incertesa macroeconòmica". És en aquest context en què s'emmarca l'operació de venda d'actius anunciada aquest dijous.

Borja García-Egotxeaga, conseller delegat de Neinor, comenta que "aquesta venda representa una fita corporativa important atès que és una clara mostra del valor que té la plataforma de lloguer de Neinor, en el qual seguim treballant i negociant amb altres inversors".

"Adicionalment, assumeix particular rellevància en el context macroeconòmic actual on des del març el mercat d'inversió ha estat gairebé paralitzat i no s'han tancat transaccions rellevants al sector residencial. Aquesta és una mostra més que Espanya està avui en una situació radicalment diferent de altres països europeus fruit de l'ajust estructural realitzat al llarg dels últims 15 anys, tant per l'escassetat de producte, com pel baix nivell d'endeutament", ha afegit el directiu.

Per la seva banda, Jordi Argemí, CEO adjunt i director general financer, ha afegit que “tot i el context macro, aquesta transacció es va tancar en línia amb les nostres guies a mercat de capitals. A més, amb aquesta venda hem estat capaços de maximitzar el valor del nostre sòl aconseguint uns marges per sobre (+20%) del negoci tradicional de venda de Neinor”.

Noticias relacionadas

contador