ep archivo   apartamento sareb vivienda pisos promocion inmobiliario inmobiliaria
SAREB - Archivo

Renta 4 ha revisat la valoració i les estimacions que manté sobre les promotores immobiliàries. Creu que ja ha arribat la "fi de festa" per a elles i, de fet, espera un "previsible ajust al mercat de l'habitatge". Aquestes són les seves projeccions sobre Aedas Homes, Neinor Home, Metrovacesa i Grupo Insur.

  • 18,40€
  • 0,44%
  • 8,31€
  • 0,72%
  • 10,20€
  • -1,92%

"Davant el context actual, hem revisat els nostres criteris de valoració i ajustat a la baixa les nostres estimacions per a les promotores sota cobertura", diuen els experts de la companyia en un informe. En concret, han retallat la recomanació sobre Aedas Homes a mantenir des de sobreponderar, i han rebaixat el preu objectiu que atorguen als seus títols fins als 19 euros per acció, des dels 26,7 euros anteriors.

A Grupo Insur li han baixat el preu fins als 10 euros per acció enfront dels 11,8 euros previs, i a Neinor Homes també li han tocat el preu objectiu. Ara Renta 4 atorga a les seves accions un preu de 9,5 euros enfront dels 14 euros anteriors. Finalment, reiteren el seu consell de sobreponderar Metrovacesa, encara que li baixen el preu fins als 8,3 euros per acció davant dels 10,1 euros anteriors.

Com diuen des de Renta 4, el context actual "amb elevada inflació a la zona euro i pujades de tipus per part del Banc Central Europeu (BCE) erosionen els dos pilars que sostenien el momentum de demanda d'habitatge (baixos tipus i estalvi)" fins a ara.

Així, mentre que l'encariment de les hipoteques "podria suposar un fre a les transaccions a molt curt termini (per efecte comparatiu davant la fulgurant pujada de l'Euribor), l'elevada inflació generarà un impacte negatiu en la renda disponible de les llars, fent efecte sobre l'estalvi acumulat durant la pandèmia”. D'aquesta manera, remarquen els experts de Renda 4, i tenint en compte l'augment del preu de l'habitatge registrat als darrers trimestres, consideren que "l'increment de la taxa d'esforç de les llars per a l'adquisició d'habitatge s'accelerarà significativament a partir del segon semestre de l'any".

I tot això "generarà un fre a la demanda, iniciant una correcció al mercat d'habitatge", expliquen. Tot i això, remarquen que malgrat l'"ajust esperat al sector a nivell general", cal esperar que l'obra nova pateixi "una correcció menor que l'habitatge usat". "A més d'una demanda més despalanquejada i una sensibilitat menor als tipus hipotecaris immediats (la signatura de la hipoteca es produeix al moment de l'escripturació, un cop acabades les obres), l'oferta actual continua sent limitada", diuen.

contador