ep naturgy 20230202125104
NATURGY

Naturgy ha posposat el seu projecte d'escissió Géminis de manera indefinida a causa del complicat escenari actual i de les incerteses reguladores. El Govern ja havia assenyalat públicament que no era el millor moment per dividir l'empresa, clau per al subministrament energètic d'Espanya.

  • 24,74€
  • -0,64%

"El projecte Géminis va ser dissenyat per simplificar i focalitzar la gestió de cadascun dels grups de negocis per accelerar el Pla Estratègic, impulsant el creixement i la seva contribució a la transició energètica", ha explicat Naturgy després de presentar els resultats del 2022.

"No obstant, al tancament de l'exercici, el projecte Géminis ha estat posposat sense que es pugui proporcionar visibilitat en relació amb el seu calendari", ha afegit el grup energètic.

"L'anàlisi duta a terme fins ara confirma la idoneïtat i el sentit estratègic del projecte Géminis, però el seu calendari d'execució ha de ser reajustat a l'actual entorn de mercat i la seva volatilitat, a l'evolució del context energètic europeu i a les seves incerteses reguladores, moltes de les quals es troben encara en vies de ser definides", ha conclòs la companyia.

PROJECTE GÉMINIS

El febrer del 2022, Naturgy va llançar el projecte Géminis, que contemplava una escissió per crear dos grans grups que estarien cotitzats en borsa, amb perfils de negoci clarament diferenciats, mantenint la mateixa composició accionarial, almenys inicialment, com a conseqüència de l'operació plantejada.

El primer dels grups resultants de l'operació d'escissió estaria encapçalat per la pròpia Naturgy (MarketsCo, després de l'escissió), com a societat escindida, i aglutinaria de manera integrada els negocis liberalitzats que comprenen el desenvolupament d'energies renovables, la cartera de clients de energia i serveis associats, el parc de generació convencional i la gestió dels mercats majoristes denergia.

El segon dels grups resultants de l'operació d'escissió estaria encapçalat per una societat de nova creació (NetworksCo), beneficiària de l'escissió, que aglutinaria tots els negocis dedicats a la gestió d'infraestructures regulades de distribució i transport de gas i electricitat.

Noticias relacionadas

contador