ep parque eolico merengue de naturgy en extremadura
NATURGY

Naturgy ha fixat nous objectius en matèria de medi ambient, acció social i bon govern corporatiu (ESG, per les seves sigles en anglès) i preveu d'aquí a 2022 reduir les seves emissions de gasos d'efecte d'hivernacle (GEI) en, almenys, un 21% respecte al 2017, així com retallar en un 22% la intensitat de CO₂ en generació elèctrica i que el 34% de la capacitat de generació sigui d'origen renovable, va informar la companyia.

  • 23,94€
  • 2,48%

En aquest sentit, el grup energètic presidit per Francisco Reynés ha posat en marxa una bateria de mesures en línia amb l'objectiu global de frenar l'augment de la temperatura del planeta a 1,5 graus.

Així, la companyia ja té en marxa una nova Política i Pla Global de Medi Ambient, que aplega línies d'actuació per a aquest horitzó de 2022 i l'any base del qual per al càlcul de tots els objectius és 2017, amb la finalitat de reflectir l'evolució lligada al pla estratègic 2018-2022.

D'aquesta manera, a més d'aquests objectius de reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i de CO₂ de la generació elèctrica i d'un percentatge de potència renovable en el 'mix' de generació superior al 34%, el grup té per objectiu disminuir un 20% el consum d'aigua, reduir un 70% la producció de total de residus (perillosos + no perillosos) i duplicar el percentatge de residus reciclats i valorats, tot això en aquest horitzó de 2022.

Reynés va destacar que aquesta nova estratègia mediambiental part de la premissa del pla estratègic del grup, que considera que la transició energètica "és una oportunitat del qual la companyia en vol formar part i ser-ne un agent actiu amb determinació, i al qual pot aportar la seva 'expertise' i la seva visió global".

El 2019, la companyia va reduir un 16% les seves emissions de CO₂, un 25% l'ús d'aigua en les seves activitats, va generar un 66% menys de residus i va revaloritzar o va reciclar el 57% dels residus produïts, entre altres assoliments. Si bé algunes d'aquestes millores superen els objectius del Pla de Medi Ambient, això no significa que s'hagin complert, ja que l'any de referència és el 2022.

Igualment, Naturgy va invertir al 2019 més de 1.000 milions d'euros en renovables, augmentant el pes d'aquestes energies fins a un 27% del seu 'mix' energètic, fins als 4.500 megavats (MW).

Pel que fa a biodiversitat, es van dur a terme 257 iniciatives, aconseguint-se una superfície restaurada ambientalment superior a les 2.600 hectàrees, el 60% de les quals corresponen a espais protegits o hàbitats d'espècies protegides.

Durant l'exercici anterior, Naturgy va destinar un total de 546 milions d'euros en matèria de protecció ambiental, la xifra més alta de la història de la companyia.

COMISSIÓ DE SOSTENIBILITAT.

Així, Reynés va valorar que la companyia "avança significativament" en matèria ESG per tal de "generar valor sostenible a llarg termini per a tots els nostres públics d'interès i enfortir la nostra companyia, sempre respectuosa amb el medi ambient". "Continuarem reforçant el nostre compromís amb la seguretat i la salut, així com la nostra política de responsabilitat corporativa", va afegir.

En aquest sentit, la companyia ha creat una Comissió de Sostenibilitat, encarregada de vetllar i supervisar el paper de la companyia a la transició energètica, així com de reforçar el compromís del Consell en aquesta matèria. Aquesta comissió se suma a la de Nomenaments, Retribucions i Govern Corporatiu i a la d'Auditoria i Control.

Els consellers d'aquesta nova Comissió són: Helena Herrero (presidenta), Lucy Chadwick, Isabel Estapé, D. Claudi Santiago i José Antonio Torre de Silva.

Noticias relacionadas

contador