ep archivo   fwd naturgy y la us desarrollan un software inteligente para optimizar instalaciones
EUROPA PRESS - Archivo

Naturgy, mitjançant Global Power Generation (GPG), construirà el seu primer projecte híbrid a nivell mundial a Austràlia per 160 milions d'euros. El projecte, anomenat Cunderdin, comptarà amb una capacitat solar fotovoltaica de 125 MW i un sistema d'emmagatzematge d'energia en bateries de fins a 220 MWh. La companyia ha adquirit el projecte a Sun Bred Power (SBP) i començarà la seva construcció a l'últim trimestre de l'any, amb l'objectiu que entri en operació comercial durant el primer trimestre del 2024.

  • 23,36€
  • -0,09%

Així ho ha notificat la companyia en una nota, en què explica que aquest serà el seu primer projecte híbrid a tot el món, i, a més, es tracta del primer de tecnologia fotovoltaica que la companyia desenvoluparà a Austràlia, on ja compta amb un parc destacat de projectes eòlics,. També serà el primer projecte híbrid solar amb bateries que serà construït al país.

"La nostra aposta és avançar en la transició i impulsar-hi el protagonisme de Naturgy. Volem assolir un 60% de potència instal·lada de fonts renovables en els propers anys i projectes com Cunderdin demostren que la nostra voluntat és ferma. Es tracta d'un projecte 'ready to build' que compleix amb els criteris de les renovables a mitjà i llarg termini, i que suposa una fita que suma al nostre objectiu", ha remarcat el director general de Renovables, Nous Negocis i Innovació, Jorge Barredo.

Aquest projecte estarà connectat al sistema interconnectat del sud-oest australià (Western Australia's South West Interconnected System, SWIS). La integració d'un sistema d'emmagatzematge d'energia en bateries amb una planta fotovoltaica de gran escala permetrà oferir més flexibilitat en la seva operació, cosa que alhora facilitarà que recolzi el mercat d'energia majorista australià SWIS durant els períodes de màxima demanda energètica país.

REFORÇA LA SEVA APOSTA PER AUSTRALIA

Amb l'adquisició i el desenvolupament d'aquest projecte, Naturgy reforça la seva aposta per Austràlia com un dels mercats amb més perspectives per al desenvolupament renovable durant els propers anys. I és que a través de la seva filial Global Power Generation, la companyia compta amb 276 MW de capacitat instal·lada en operació amb els projectes eòlics de Crookwell 2 (96 MW) i Berrybank 1 (180 MW).

Així mateix, està ultimant la posada en marxa de 109 MW més a Berrybank 2, que estaran operatius aquest any, juntament amb un sistema d'emmagatzematge d'energia en bateries de 10 MW/20MWh a l'estat de l'Australian National Territory (ACT).

Addicionalment, una cartera de projectes eòlics de prop de 630 MW està recolzada per acords de compres d'energia (PPA) ja signats (Ryan Corner, Hawkesdale, Crookwell 3 i Paling Yards). I Naturgy compta amb una cartera de 417 MW de projectes eòlics en desenvolupament a l'estat de Victòria.

Global Power Generation (GPG) és la filial de Naturgy Energy Group dedicada al desenvolupament renovable internacional, participada en un 25% per Kuwait Investment Authority (KIA), el fons sobirà més antic del món. GPG gestiona una capacitat instal·lada total de més de 4.000 MW i dona feina a unes 500 persones a tot el món.

Noticias relacionadas

contador