naturgy castillaleon

Naturgy ha posat en funcionament el parc eòlic Torozos II, el segon que la companyia energètica té a Castromonte (Valladolid). Amb una potència instal·lada de 35,20 MW, el projecte ha suposat una inversió de més de 39 milions dʻeuros.

  • 24,04€
  • 2,91%

El parc està compost per 16 aerogeneradors i es preveu que la producció anual d'energia rondi els 101,5 GWh, equivalent al consum elèctric anual de més de 29.100 habitatges, gairebé la meitat dels que hi ha a províncies com Àvila, Palència o Segòvia.

La posada en marxa del parc eòlic Torozos II permet desplaçar l'ús d'altres fonts de generació elèctrica convencional, contribuint a reduir a l'any més de 64.600 tones d'emissions contaminants i de gas d'efecte hivernacle, o el que és el mateix, a prop d'un milió de tones en tota la vida útil, ha subratllat Naturgy en un comunicat.

Naturgy ha afegit que l'activitat d'aquesta instal·lació també contribuirà a dinamitzar l'economia local, a través de les aportacions fiscals al municipi (impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), d'Activitats Econòmiques (IAE) i de Béns Immobles de Característiques Especials (BICES), a més del cànon rústic), i les rendes als propietaris dels terrenys que ocupa el parc durant els propers 30 anys.

La construcció, operació i manteniment del parc ha generat més de 460 llocs de treball directes i indirectes.

contador