ep sede de naturgy
NATURGY - Archivo

Naturgy celebrarà finalment aquest 26 de maig la seva junta general d'accionistes, que estava prevista inicialment pel 17 de març però que va haver de ser ajornada 'sine die' per l'esclat de la pandèmia del coronavirus; es prepara per celebració telemàtica en previsió que pugui prolongar-se l'estat d'alarma o les limitacions de mobilitat de les persones per la crisi sanitària del coronavirus.

  • 24,62€
  • 0,98%

Segons va informar el consell d'administració del grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), amb la finalitat de protegir als seus accionistes, treballadors i tot el personal involucrat en la celebració de la junta, tenint en compte l'actual estat d'alarma per la Covid-19, i en previsió de la possibilitat que a la data prevista per a l'Assemblea persisteixi aquesta situació excepcional o algun tipus de limitació que afecti la mobilitat de les persones o a la seva capacitat de reunió, ha acordat desaconsellar l'assistència física.

D'aquesta manera, recomana als seus accionistes que deleguin el vot amb instruccions o que votin a distància i segueixin la Junta per mitjans audiovisuals a través de la web de la companyia.

A més, s'ha acordat simplificar els mecanismes per poder exercir el vot a distància o delegar el vot i suprimir la celebració del cafè de benvinguda als accionistes, així com el tradicional lliurament d'obsequis.

També es possibilitarà l'assistència telemàtica a la junta d'accionistes, permetent a qui ho desitgi assistir-hi i participar-hi mitjançant connexió remota i en temps real.

De fet, si en la data de la Junta seguís encara en vigor l'actual situació excepcional pel coronavirus, l'energètica assenyala que la reunió se celebraria "en les mateixes dates i hora previstes de forma exclusivament telemàtica".

DIVIDEND COMPLEMENTARI DE 0,010 EUROS

L'energètica sotmetrà a aprovació dels seus accionistes durant la junta el pagament dels 0,010 euros com a dividend complementari que queden pendents respecte a la proposta original de 0,603 euros que el consell havia fet per a la convocatòria inicial.

El mes de març passat, l'òrgan rector de la companyia ja va donar llum verda al pagament del dividend a compte de 0,593 euros bruts a càrrec de l'exercici 2019, que es va fer efectiu el 25 de març.

La companyia presidida per Francisco Reynés va decidir procedir al seu pagament amb la finalitat d'evitar que aquesta crisi sanitària afectés "negativament els seus accionistes, i especialment els més de 70.000 minoritaris".

Noticias relacionadas

contador