• El volum de negoci s'ha situat als 87.800.000 d'euros, xifra que suposa un increment del 2%
ep natra chocolates
NATRA

Natra, multinacional espanyola dedicada a la producció i elaboració de productes de xocolata i derivats del cacau, lidera aquest dimecres les pujades del Mercat Continu. La companyia cotitza amb pujades del 10% després de presentar els seus comptes del primer trimestre aquest dimarts al tancament del mercat.

  • 1,00€
  • 0,00%

La companyia ha deixat enrere els números vermells després de guanyar dos milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, enfront de les pèrdues d’1,9 milions d'euros registrades durant el mateix període de l'exercici precedent. En concret, l'increment del resultat net d'aquest període s'ha degut també al canvi en la valoració de la participació de Natra als laboratoris Reig Jofre.

El volum de negoci s'ha situat als 87.800.000 d'euros, xifra que suposa un increment del 2%, però aquest creixement és inferior al 5% registrat en volum en repercutir menors preus de matèries primeres. El resultat brut d'explotació (EBITDA) es va disparar un 118% després d'arribar als 8,5 milions d'euros, enfront dels 3,9 milions d'euros registrats durant el mateix període de l'exercici anterior.

Respecte al deute financer net, aquest s'ha retallat en 10,7 milions d'euros respecte al primer trimestre del 2017, a causa de l'amortització de deute i l'increment del saldo de caixa, fins a situar-se als 141.300.000 d'euros.

Natra ha assenyalat que la seva estructura financera és sòlida tant a llarg termini, ja que el 85% del préstec sindicat per import nominal de 145 milions d'euros no és exigible fins el 2022, com a curt termini, ja que, el març de 2018, la liquiditat excedeix en 15 milions d'euros les necessitats mitjanes de caixa operativa.

Noticias relacionadas

contador