moreno carretero sacyr
Bolsamanía
3,31€
  • 0,04€
  • 1,35%

José Moreno Carretero ha elevat de nou la seva participació directa en el capital de Sacyr, fins a situar-la al 8,18% des del 7,1% que tenia fins ara, de manera que torna a situar-se com a segon major accionista del grup de construcció i concessions.

L'empresari, el que Sacyr va expulsar del seu consell durant l'última junta d'accionistes del passat any, ha pres les noves accions en executar els instruments financers amb els que ostentava la seva participació indirecta que li quedava en l'empresa.

D'aquesta manera, Moreno Carretero ha liquidat tota la participació indirecta i ha situat la seva inversió directa al 8,182% del capital de Sacyr, segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest percentatge del grup té un valor d'uns 90 milions d'euros en funció dels actuals preus de mercat de la companyia que presideix Manuel Manrique.

Moreno Carretero se situa així de nou com a segon major accionista de Sacyr per darrere de Demetrio Carceller, que compta amb un 14,5% sumant la seva participació amb la qual té sindicada amb el grup Satocán, i per davant de José Manuel Loureda, tot i que aquest cofundador i expresident de l'empresa també va elevar recentment la seva posició en el grup fins al 8%.

En el capital del Sacyr també són presents el grup Fuertes, amb un 6,2%, i el president de la companyia, Manuel Manrique, amb un 1,5%.

La junta de Sacyr celebrada el juny de 2018 va acordar "separar" Moreno Carretero del lloc que tenia al consell en considerar que havia "incomplert els seus deures legals i estatutaris envers la companyia". El també empresari de la construcció va plantejar durant la junta uns punts de l'ordre del dia addicionals als previstos en els que plantejava un conjunt de propostes de canvi en el govern corporatiu de l'empresa, entre elles la de nomenar un conseller delegat.

No obstant això, una setmana abans de l'assemblea, aquest accionista va dur Sacyr als tribunals per impugnar un canvi en el reglament del consell del grup pel qual, segons va assegurar llavors, s'obligava els consellers a notificar les compres i vendes d'accions de l'empresa.

Després de l'expulsió d'aquest accionista del consell, el president del grup, Manuel Manrique, ha dit davant l'assemblea que "Sacyr ha d'estar per sobre de tot". "No podem permetre que res ni ningú, amb interessos individuals, desviï el grup del seu actual dinàmica de creixement i progrés", va emfatitzar llavors.

Noticias relacionadas

contador