sacyrjunta portada
3,34€
  • -0,02€
  • -0,60%

"Sacyr (-6,5%) depèn massa de Repsol". Així ho afirma Kepler al seu últim informe, en què manté la seva recomanació de 'comprar' encara que li rebaixa el preu objectiu des dels 3,20 euros als 2,95 euros per acció (des dels nivells de 2,19 euros als quals cotitza el títol).

"En els preus actuals del mercat i després de la caiguda de l'acció de Repsol (-12% durant els dos últims mesos), la nostra recomanació de compra de Sacyr depèn massa del rendiment de la petroliera espanyola", assevera Kepler.

Kepler assegura que "des d'un punt de vista operatiu Sacyr està complint les nostres expectatives", d'altra banda, subratlla que "considerem la resolució dels seus litigis a Panamà com un risc a curt termini". La companyia canadenca recorda, a més, que ja van rebaixar les seves previsions respecte a la petroliera i "l'exposició de Sacyr a la cotització de Repsol és la seva major risc".

La constructora va guanyar 109 milions d'euros fins al setembre, un 13% més que l'any anterior. Així mateix, va augmentar el seu resultat brut d'explotació (EBITDA, per les sigles en anglès) un 37,6% entre gener i setembre respecte al mateix període de 2017. En concret, va arribar als 373.800.000 d'euros, a causa de l’" expansió que han registrat totes les àrees de la companyia ", segons destaca Sacyr en nota de premsa.

Així, les quatre àrees de negoci de la companyia van incrementar el seu EBITDA al llarg dels nou primers mesos d'aquest any. Enginyeria i Infraestructures el va augmentar un 281% respecte al 2017; Concessions, un 12%, Serveis, un 14%; i Industrial, un 5%. Amb això, la rendibilitat dels negocis, mesura pel marge d'EBITDA, creix i passa al 13,8% actual des del 12,1% de setembre de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador