ep merlin properties
EUROPA PRESS

Moody's manté per a Merlin Properties una qualificació de Baa2, però la situa amb "perspectiva negativa" per la depreciació dels seus actius. L'agència nord-americana sosté que la disminució dels preus derivada de la crisi del coronavirus està creant un "xoc creditici greu i extens" a molts sectors. Especialment l'immobiliari, "donada la seva sensibilitat a l'economia activitat"

  • 10,50€
  • 0,00%

"La perspectiva negativa incorpora el risc que el brot de coronavirus exerceixi una major pressió sobre l'inquilí i el sentiment d'inversió" a Espanya, el principal país d'operacions de la socimi liderada per Ismael Clemente. Davant aquest context, anticipen que "podria afrontar condicions operatives més complicades, incloent-hi perspectives de creixement de lloguers més febles i pressió a la baixa sobre els valors de capital".

Els experts de Moody's apunten directament als centres comercials, que suposen el 22% dels actius que Merlin té en lloguer, i als hotels, que en representen el 3%. "Tots dos segments han estat els més tensionats per les mesures de confinament implementades per contenir la propagació del coronavirus a Espanya", assenyalen al seu últim informe. "Esperem efectes indirectes sobre la demanda de propietats comercials (...) i un sentiment d'inversió potencialment més restringit".

Encara que l'Executiu de Pedro Sánchez ja ha començat a aixecar algunes d'aquestes restriccions amb l'inici de la desescalada, consideren que la recuperació serà lenta, sobretot per a la demanda de visitants als hotels. "El més probable és que no s'arribi als nivells de 2019 abans de 2022".

Per al segment d'oficines també se n'espera un descens de la demanda, per la importància que ha adquirit el teletreball i l'augment de l'atur a Espanya. No obstant això, Moody's entén que Merlin no es veurà especialment afectada en aquest sentit, gràcies a que té "una alta taxa de retenció d'inquilins".

La posició financera de la socimi sí que li mereix un vot de confiança. Lloa la seva posició de liquiditat de 357 milions d'euros disponibles, la seva gran proporció d'actius no gravats superior al 80% i l'absència de venciments de deute significatius fins a 2022. A més, destaca que ha pres mesures addicionals per preservar els fluxos d'efectiu, com ara la reducció de dividends.

Noticias relacionadas

contador