ep edificio donde se encuentra la sede de telefonica ubicada en ronda de la comunicacion madrid
Eduardo Parra - Europa Press
4,12€
  • -0,02€
  • -0,53%

Moody's, l'agència de qualificació creditícia, s'ha inclinat davant la "forta" posició de Telefónica als seus quatre mercats principals (Espanya, Brasil, Alemanya i el Regne Unit), que compensen qualsevol pressió que pugui rebre per l'efecte divisa o una caiguda dels seus ingressos.

L'agència ha reiterat la qualificació de 'Baa3' a Telefónica, que segons Moody's reflecteix la seva gran escala com a empresa, a més de la diversificació del seu negoci.

Així mateix, l'agència de qualificació creditícia també remarca que la seva valoració actual es veu recolzat per l'ampli desplegament de fibra amb una xarxa "d'alta qualitat" a Espanya, l'historial de gestió de la companyia i la seva bona gestió dels riscos de liquiditat.

No obstant això, afegeix que la qualificació 'Baa3' de l'operadora també té en compte la "ferotge competència a Espanya", així com l'impacte negatiu de la pandèmia de la COVID-19 i la conseqüent recessió econòmica, que provocarà que registri un acompliment operatiu més feble durant els exercicis 2020 i 2021.

Altres factors que influeixen negativament en la valoració de Telefónica són la seva exposició a riscos de mercat emergents, entre els quals inclou la significativa volatilitat de les divises, i la creixent complexitat de la seva estructura a mesura que la companyia consolida filials de les quals no n'és única accionista.

El ràting assignat a Telefónica compta amb una perspectiva 'estable', que reflecteix la previsió de l'agència que l'equip gestor de la companyia mantingui la reducció del deute com a "una prioritat". Moody's espera que la ràtio de deute net ajustat de Telefónica estigui lleugerament per sobre del màxim acceptat de 3,75 vegades per la seva valoració per als propers dos o tres anys.

CANVIS EN EL RÀTING

De cara al futur, Moody's apunta que podria pujar el ràting a Telefónica si les mètriques creditícies de la companyia s'enfortissin "significativament" com a conseqüència d'un millor flux de caixa operatiu i la reducció de deute.

En concret, detalla que elevaria la qualificació de Telefónica si l'empresa és capaç de demostrar la seva capacitat d'aconseguir "millores sostenibles" en les seves ràtios de deute, reduint, per exemple, la ràtio de deute net ajustat respecte al resultat brut d'explotació (EBITDA ) de manera "còmoda i sostenible" per sota de les tres vegades.

Per contra, adverteix que podria rebaixar la valoració de Telefónica si es desvia del seu pla d'enfortiment financer com a resultat d'un flux de caixa més feble o un deteriorament del seu acompliment operatiu a Espanya o altres mercats claus sense probabilitat d'una "millora a curt termini de les tendència subjacents".

En referència a això, afegeix que augmentaria la pressió negativa sobre la qualificació de Telefónica si la ràtio de deute net ajustat respecte a l'EBITDA supera el llindar de 3,75 vegades fixat com a màxim per a la seva qualificació actual, "sense expectativa de millora" durant els pròxims dos o tres anys.

Noticias relacionadas

contador