ep la plazadia supermercados compras
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,55%

L'agència Moody’s ha retallat tres graons el ràting de DIA (-0,63% a l'IBEX) -fins a 'B2' des de 'Ba2'- dins de la categoria de bo escombraries i ha augmentat la seva possibilitat d'incompliment de pagament, i ha situat la 'default avaluació' en 'B2-PD' des de 'Ba2-PD'. Així mateix, ha fixat la perspectiva sobre DIA a negativa.

"La nostra baixada de qualificació en DIA i el canvi de perspectiva reflecteixen la trajectòria de resultats de la companyia i la seva debilitada liquiditat", ha assenyalat Vincent Gusdorf, analista sènior de Moody’s. "DIA encara no ha refinançat els seus propers venciments de deute i no ha modificat les seves 'covenants' (condicions), cosa que creiem que podria pressionar la seva liquiditat durant els pròxims mesos, tot i que reconeixem que DIA continua negociant amb els seus bancs", afegeix.

Moody’s segueix explicant que la rebaixa sobre DIA duta a terme aquest dijous mostra l'opinió de l'agència que la qualitat creditícia de la companyia s'ha deteriorat "bruscament", cosa que reflecteix una sèrie de circumstàncies que impactaran en els seus resultats i la seva liquiditat. "Els beneficis i els fluxos de caixa de DIA es contrauran de forma significativa durant els propers dotze mesos a causa de la disminució de la quota de mercat a Iberia i dels efectes adversos de les divises", preveu.

"La liquiditat de DIA podria veure sotmesa a una pressió significativa si no troba noves fonts de finançament i renova el seu acord (amb els bancs)", adverteix Gusdorf. DIA disposava de 132 milions d’efectiu el 30 de setembre de 2018 comparat amb els 757 milions de deute a curt termini. Encara que l'empresa també compta amb 460 milions de línia de crèdit no disposat (...), és probable que incompleixi les seves obligacions en el proper venciment, al voltant de febrer de 2019", avisen des de Moody’s.

La liquiditat de DIA s'ha esgotat ràpidament durant les últimes setmanes a causa de la seva advertència de beneficis i la revelació d'errors comptables, prossegueix l'agència. El 15 d'octubre, DIA va anunciar que el seu EBITDA ajustat baixaria a 350-400 milions el 2018 des dels 568 milions del 2017. Moody’s preveu que els resultats de DIA seguiran baixant també el 2019, encara que a un ritme més lent, perquè "s'enfronta a vents en contra en tots els mercats que no seran totalment compensats per les mesures per reduir els costos".

Finalment, l'agència reconeix que DIA està negociant noves fonts de finançament amb els bancs, però afegeix que el procés, en aquest moment, "segueix sent incert". "L'actual qualificació 'B2' assumeix que DIA no intentarà reestructurar el seu deute ni prendre qualsevol mesura que l'agència consideri susceptible d'un nou canvi", conclou.

Noticias relacionadas

contador