dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2303
Sharecast graphic / Josh White

Moody's Investors Service manté totes les qualificacions d'IAG. Alhora, l'agència de qualificació va canviar la perspectiva d'IAG d'estable a positiva.

IAG

  • 2,05€
  • -0,39%

Entre les qualificacions està inclosa la qualificació de família corporativa (CFR) de 'Ba2', la qualificació de probabilitat d'incompliment (PDR) de 'Ba2-PD' i les qualificacions de 'B1' de les notes sènior no garantides de 500 milions de euros del grup amb venciment el 2023, les notes sènior no garantides de 500 milions d'euros amb venciment el 2025, 500 milions d'euros en bons sènior no garantits amb venciment el 2027 i 700 milions d'euros en bons sènior no garantits amb venciment el 2029.

Moody's assenyala que les accions de qualificació reflecteixen la forta recuperació contínua del grup en trànsit i rendibilitat, amb demanda i preus sòlids, els índexs de crèdit més forts del que s'esperava prèviament per als propers 12 mesos i l'excel·lent liquiditat.

"L'alta demanda d'oci de totes les aerolínies del grup, els preus del combustible per a avions més baixos del que s'esperava i els alts rendiments van impulsar el sòlid rendiment d'IAG al primer trimestre del 2023", apunta.

Moody's espera que les tendències positives actuals, que inclouen fortes reserves i rendiments per al segon trimestre i preus de combustible més baixos del que s'esperava, condueixin a mètriques creditícies per a IAG el 2023 més sòlides del que s'esperava anteriorment. Tot i que romandran per sota dels nivells previs a la pandèmia durant algun temps, l'agència de qualificació pronostica que les mètriques creditícies es mouran cap als activadors d'actualització durant els propers 12 a 18 mesos.

A més, l'agència destaca que el difícil entorn macroeconòmic, especialment els riscos de recessió a Europa i l'elevada inflació, continuen presentant riscos a la baixa per a IAG que l'afirmació del CFR també té en compte. Aquests riscos són més prominents cap a finals del 2023 i el 2024 perquè la visibilitat per a aquests períodes actualment és limitada, mentre que fins ara no hi ha hagut senyals que les pressions inflacionàries estiguin pesant sobre la demanda o el preu unitari.

Noticias relacionadas

contador