ep archivo   las instalaciones de constant climate  el producto que ofrece iag cargo para el manejo
IBERIA - Archivo

El grup IAG, matriu d'aerolínies com Iberia, ha anunciat aquest dimarts un programa de recompra d'accions pròpies, al qual destinarà un màxim de 55 milions d'euros, amb l'objectiu de cobrir la seva obligació de lliurament de títols a Globalia com a part de la contraprestació de l'adquisició prevista del 80% restant del capital d'Air Europa, segons la informació tramesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

IAG

  • 2,08€
  • -0,24%

Les compres es faran a les borses de Londres i Espanya, i no podran superar els 27 milions d'accions, representatives del 0,5% del capital social actual de la companyia. Els títols seran adquirits a un preu que no excedirà del que resulti superior entre el preu de l'última operació independent i el preu més alt independentment ofert a la borsa en el moment en què es faci l'operació.

A més, el volum màxim per sessió borsària queda fixat en el 25% del volum mitjà diari de les accions negociat a la borsa a les 20 sessions borsàries immediatament anteriors a la data d'adquisició.

El programa començarà el 9 de maig i acabarà no més tard del 14 de juny de 2023, llevat que la societat o Deutsche Bank, executor, ho rescindeixin "en el cas que qualsevol circumstància així ho aconselli o requereixi".

"Com es va anunciar el 24 de febrer de 2023, l'adquisició prevista d'Air Europa està subjecta a aprovacions reguladores i d'un altre tipus. Si no es completa aquesta adquisició proposada, les accions adquirides a l'empara del programa es poden utilitzar per satisfer les assignacions d'accions executius i treballadors (incloent-hi els consellers executius) realitzades en virtut dels plans d'incentius basats en accions d'IAG", destaca la companyia.

contador