ep iberia express reinicia los vuelos entre madrid y menorca
IBERIA EXPRESS

Els experts de Bankinter han reiterat el consell de comprar sobre l'aerolínia IAG, matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus. Tot i que han retallat el preu objectiu fins als 2,40 euros per acció des dels anteriors 2,70 euros per títol.

IAG

  • 2,05€
  • -0,87%

Segons la valoració, hi ha diversos factors positius que justifiquen la seva aposta pel valor. A nivell sectorial, destaquen que "les reserves es mantenen sòlides i en diversos casos ja superaran els nivells del 2019. A més, es veuen afavorides per la consolidació del sector, la moderació del preu del petroli i unes valoracions que són atractives des d'una perspectiva històrica".

Com a factors negatius per justificar la retallada de preu, esmenten "una inflació elevada persistent, possibles vagues a l'estiu i escassetat d'avions".

Sobre els resultats del primer trimestre presentats per IAG, indiquen que han estat "positius, beneficiats per una demanda sòlida i una moderació del cru. Com a referència, ja ha recuperat els nivells de capacitat previs a la pandèmia a Llatinoamèrica i Atlàntic Nord".

D'altra banda, destaquen que la compra d'Air Europa implica pagar 500 milions d'euros, "en línia amb allò estimat i la meitat dels 1.000 milions d'euros acordats el 2019". Encara que, mancant l'aprovació dels reguladors, no inclouen en les seves valoracions la integració d'aquesta aerolínia.

A parer seu, "l'adquisició genera valor. A més, té sentit estratègic, ja que permetria crear a Madrid un gran hub intercontinental entre Europa i Llatinoamèrica, i elevaria la seva presència a Àsia, evitant l'entrada d'altres operadors".

Com a risc principal d'aquesta operació, subratllen "la no aprovació de la compra d'Air Europa o l'exigència de tancar algunes rutes".

Sobre la possibilitat que IAG realitzi una ampliació de capital per reforçar-ne el balanç, comenten que "el nostre escenari central no contempla una ampliació de capital en les condicions actuals, en un context d'augment progressiu del patrimoni net via benefici net positiu durant els propers anys, fins i tot en el cas de tancar-se la compra d'Air Europa".

Noticias relacionadas

contador