ep dia tienda
DIA - Archivo

Moody’s li ha donat un altre cop a DIA. L'agència ha assenyalat que el benefici de DIA seguirà caient per la forta pressió competitiva de Lidl i Mercadona. Moody’s apunta que l'EBITDA de la companyia creixerà menys d'un 2% durant el període de 2017-2019. Les accions de la companyia han tornat a enfonsar-se aquest dimecres, un 5,65%, després que intentessin recompondre durant la passada sessió.

Dia

  • 0,01€
  • -1,54%

Segons assenyala Moody’s, les condicions econòmiques es mantindran "saludables" a Espanya i estimen que el PIB real augmentarà un 2,3% el 2019. L'informe apunta que la desocupació caurà al 15,5% el 2019, tot i que segueix sent el segon més alt a l'Eurozona. D'aquesta manera, asseguren que aquesta situació econòmica favorable ajudarà al creixement dels beneficis dels minoristes espanyols.

"Això contribuirà al creixement dels guanys dels minoristes espanyols, incloent-hi El Corte Inglés, Inditex i Tendam Fashion (Cortefiel)", ha assenyalat David Beadle, analista de Moody’s. Segons l'agència, El Corte Inglés tindrà un creixement de l'ebITDA d'entre el 2% i el 5% fins al 2019 juntament amb companyies com Carrefour. Pel que fa a Cortefiel, Moody’s estima que el seu EBITDA creixerà entre un 5% i un 10%.

L'agència apunta al seu informe que les companyies continuaran associant-se entre si per obtenir preus més baixos dels seus proveïdors, encara que tals aliances obtindran major atenció per part dels reguladors. Els acords recents inclouen les plataformes de compra Horizon creades pels minoristes d'aliments Casino Guichard-Perrachon, Auchan, Schiever, Metro i DIA, l'associació entre Carrefour i Tesco i l'europeu Aliança Minorista de Fnac Darty i Ceconomy.

En el cas dels minoristes britànics, Moody’s anticipa un creixement mitjà de l'EBITDA del 3% el 2019, tot i que adverteix que la xifra serà inferior en cas d'un 'Brexit dur', mentre que per a les companyies del sector a Europa continental preveu un creixement del 4,2%.

D'altra banda, l'agència assenyala que la competència de les botigues descompte i els especialistes en línia seguiran afectant negativament l'evolució de les empreses tradicionals del sector, davant la qual cosa molts estan escometent canvis en les xarxes de botigues, desenvolupant noves fonts d’ingressos i associant-se per obtenir preus més baixos per part dels proveïdors.

No obstant això, Moody’s creu que continuarà la tendència per la qual empreses especialitzades de menor grandària arrabassen quota de mercat a grans competidors establerts amb botigues físiques.

Noticias relacionadas

contador