ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

Nou mínim històric per DIA. La cadena de supermercats ha augmentat les caigudes i ja es deixa un 15%. Aquest enfonsament fa que hagi tocat un nivell mínim mai vist als 0,748 euros. DIA ha presentat aquest dilluns la revisió dels seus comptes de 2017 en què conclou que el seu forat és de 56 milions d'euros.

Dia

  • 0,01€
  • -2,27%

DIA ha rebaixat el seu benefici net corresponent a l'exercici 2017 de 110 milions a 90 milions d'euros després d'un ajust de 20 milions d'euros, corresponent, a la seva major part, a sobreestimacions realitzades al tancament d'aquest període en els descomptes comercials a percebre de proveïdors , segons ha anunciat aquest dilluns la companyia.

DIA també va avançar que havien de dur-se a terme determinats ajustos en els seus comptes de 2017 que estimava que podrien tenir un efecte patrimonial negatiu d'uns 70 milions d'euros. Ara, la companyia ha precisat que aquesta quantitat ascendeix finalment, aproximadament, als 56 milions d'euros i que és atribuïble, a la seva major part, al negoci a Iberia.

Així mateix, aquest nou mínim històric arriba després que dijous passat Moody's li rebaixés la qualificació creditícia fins a bo escombraries. En concret, des de 'Baa3' fins a 'Ba2'. Aquesta decisió, segons explica l'agència de qualificació al seu informe, es deu a l’advertència de beneficis que va emetre dilluns la companyia cotitzada a l'IBEX. Això va provocar que aquest mateix dia el valor caigués més d'un 42%.

DIA arrossega un mal any, ja que cau gairebé un 80% a l'acumulat. Però aquestes últimes caigudes van començar dilluns de la setmana passada quan la companyia va anunciar que rebaixa les seves previsions de benefici i suspenia el seu dividend. A més, Ana Llopis renunciava al seu càrrec de presidenta abans del previst i Mikhail Fridman, del fons Letterone, assumia el poder de DIA. També s'ha conegut que el director financer, Amando Sánchez, havia estat suspès de sou i feina des de dilluns. Aquest dia, el valor es va deixar un 42%.

Noticias relacionadas

contador