ep cimic filial australiana de acs
CIMIC (ACS)

ACS

37,82€
  • 0,12€
  • 0,32%

Moody's ha confirmat la nota d''investment grade' (grau d'inversió) de 'Baa2' que té concedida a Cimic, la filial australiana d'ACS, la qual, a més, situa en perspectiva estable, i descarta així eventuals rebaixes a curt termini.

L'agència de qualificació creditícia atribueix la seva decisió a la "forta posició" que la companyia té al mercat de construcció i serveis de mineria australià, a la diversificació tant dels seus ingressos com geogràfica, i al seu "sòlid perfil financer".

Moody's confirma la nota malgrat els atenuants que considera que suposen els riscos que pot comportar la complexitat d'alguns dels projectes d'infraestructures que Cimic té en cartera i el fet que la companyia estigui controlada per ACS i la seva filial alemanya Hochtief, "amb perfils financers més febles".

No obstant això, en aquest sentit, l'informe de la companyia subratlla positiu per al grup que presideix Florentino Pérez i la seva filial alemanya la compra d'Abertis en aliança amb la italiana Atlanta, a causa del "estable model de negoci i la política de pagament d'alts dividends de l'empresa d'autopistes".

"FORTA" POSICIÓ FINANCERA

Així mateix, i pel que fa a la pròpia Cimic, remarca la seva "forta posició financera", amb un endeutament equivalent a 1,3 vegades el seu benefici brut d'explotació (Ebitda), la seva capacitat de generació de caixa recurrent i la seva posició de liquiditat.

Al seu informe, Moody's també destaca la cartera d'obres pendents d'executar, que al tancament de juny se situava als 36.800 milions dòlars australians (uns 22.500 milions d'euros). La companyia considera que mentre aquest llistat de projectes constitueixi una font de beneficis futurs "una trajectòria d'obres acabades en temps i ajustada a pressupost, això suposa una clau del ràting".

Noticias relacionadas

contador