ep presidenteacs florentino perez ante la ultima juntaaccionistas 20190708185312
ACS - Archivo

ACS es desploma aquest dijous en bossa (-6%) mentre assimila els resultats de Cimic, la seva filial australiana, que han estat pitjors de l'esperat i que li porten a enfonsar-se un 18%. Els experts consultats per Bolsamanía recorden que aquesta filial representa el 25% de la valoració d'ACS i subratllen que flama especialment l'atenció que la generació de caixa ha estat considerablement feble en el segon trimestre. Cimic també arrossega a la filial alemanya d'ACS, Hochtief, que es desploma un 10%.

ACS

  • 38,78€
  • -3,15%

"Han estat uns comptes pitjors de l'esperat. L'EBITDA s'ha situat un 7% per sota de les expectatives. Els marges també han estat una mica per sota. Sobretot crida l'atenció la caixa. La generació de caixa ha estat bastant feble en el segon trimestre", explica a Bolsamanía Ángel Pérez, analista de Renta 4.

Cimic va guanyar 367 milions de dòlars australians (uns 230 milions d'euros) en el primer semestre, amb un increment de l'1% enfront de fa un any. La companyia del grup que presideix Florentino Pérez va mantenir els seus ingressos en els 6.955 milions de dòlars (uns 4360 milions d'euros).

"És important assenyalar que, malgrat aquests resultats febles, Cimic ha reiterat la seva guia, amb el que aquestes caigudes podrien considerar-se una mica exagerades", afegeix Pérez. "No obstant això, sí que s'observa que la conversió de caixa respecte l'EBITDA l'any passat va estar una mica per sobre del 90% i ara una mica per sobre del 50%. Hi ha una forta deterioració del 'working capital'", precisa.

No és la primera vegada que ACS sofreix en bossa afectada per la seva filial australiana. A principis del passat mes de maig, la constructora va caure amb força davant l'enfonsament de Cimic després que una signatura posés en dubte els resultats de 2018 de la companyia. Cimic es va veure obligada llavors a manar al regulador del mercat australià, l'Australian Securities Exchange Limited, un comunicat en el qual assegurava que els seus informes anuals i els resultats financers de tot l'any 2018 estaven "completament auditats i compleixen les normes comptables". La signatura assegurava que Cimic havia "inflat" els seus comptes "ocultant un pitjor resultat per a mantenir la cotització".

CAIGUDES DESPRÉS DEL NOU MÀXIM HISTÒRIC

Les caigudes en ACS es produeixen un dia després de marcar nous màxims històrics intradía en els 39,40 euros. ACS està dins del grup dels valors de l'Ibex (onze en total) que se situen actualment en màxims històrics o molt pròxims a aquests nivells.

La companyia constructora compte clarament amb el favor dels experts i porta sent així des de fa mesos i fins i tot anys. Més del 70% recomana actualment comprar (73%) mentre que només un 7% aconsella vendre, segons FactSet.

En el que va d'any, ACS puja al voltant d'un 10% en bossa.

Noticias relacionadas

contador