• Els accionistes van aprovar la setmana passada una ampliació de 5.000 milions
  • Els dubtes sobre el futur del banc es multipliquen amb la proximitat del referèndum
monte dei paschi

Monte dei Paschi di Siena (BMPS), el banc més antic del món, segueix acaparant titulars pels dubtes que hi ha entorn del seu futur. Aquest dilluns, l'entitat ha rebut l'aprovació del regulador del mercat italià, Consob, per executar una conversió de deute en accions, segons informa Reuters.

  • -
  • -

Les acciones de Monte dei Paschi cotitzen aquest dilluns amb descensos de més del 6%, encara que ha arribat a desplomar-se fins a un 16,5%. L'any es deixen ja un 85%. Les vendes es produeixen davant la incertesa amb el seu futur, enmig d'un procés imminent d'ampliació de capital que van aprovar els accionistes la setmana passada.

Aquest dilluns, a més, el regulador ha aprovat el bescanvi de deute en accions per valor de 400 milions d'euros que havia sol·licitat el banc per contribuir a l'enfortiment de la seva capital, segons informa Reuters. L'entitat segueix així donant passos per assegurar el seu futur i preparar-se per a les proves de solvència de juliol.

NOU PRESIDENT

La junta d'accionistes de Monte dei Paschi va designar la setmana passada a Alessandro Falciai, que ja forma part del consell d'administració i posseeix una participació de l'1,8% en l'entitat, com a nou president. Falciai comptava amb els suports de la Fundació Monte dei Paschi vaig donar Siena, el Tresor italià i Axa, els qui ostenten un 1,5%, un 4% i un 3,17% del capital social del BMPS, respectivament.

En aquest sentit, la Fundació Monte dei Paschi di Siena va emetre un comunicat el passat 6 de novembre en el qual va presentar la candidatura de Falciai a la presidència del grup en substitució de Massimo Tononi, qui va dimitir a mitjan passat mes de setembre.

contador