ep supermercado dia 20180716121901
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 0,00%

L'Associació d'Accionistes Defensors de DIA (AADD) considera que l'oferta pública d'adquisició (OPA) de 0,67 euros per acció llançada aquest dimarts per LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhaïl Fridman i propietària del 29% de DIA, no reflecteix "en absolut" el valor real de la cadena de supermercats.

En concret, els accionistes minoritaris han assenyalat a Europa Press que el preu hauria d'estar "molt més proper" al de la seva col·locació en borsa per Carrefour el 2011, que s'ha situat als 3,50 euros. D'aquesta manera, entenen que el preu de l’OPA hauria de ser almenys de dos euros, xifra que ja suposaria un 43% de descompte sobre el valor de la seva sortida a borsa, i reiteren que el valor actual, "molt per sota" del que reflecteixen els fonamentals de la companyia, es troba "artificialment deteriorat" pels fons especulatius.

Els accionistes han assegurat que no s’acolliran "en cap cas" en l’OPA en aquestes condicions i consideren que la cadena de supermercats té la "capacitat suficient" per salvar aquesta crisi amb una "gestió adequada" i apropar l'acció al seu valor real.

L'Associació d'Accionistes Defensors de DIA neix per defensar els interessos dels accionistes minoritaris, per fiscalitzar les decisions i actuacions dels seus òrgans directius, per fer valer davant la Junta General i òrgans de govern dels vots dels seus associats defensant postures i interessos comuns i per promoure el manteniment del prestigi empresarial i social de l'entitat.

PLA DE RESCAT PER DIA

L’OPA es dirigeix ​​al 70,9% de la companyia, equivalent a un total de 441.937.819 accions, de manera que LetterOne desemborsaria un total de 296.100.000 d'euros, en metàl·lic. D'aquesta manera, DIA es valora en un total de 417.070.000 d'euros. El preu ofert de 0,67 euros suposa una prima del 56,1% respecte al qual van tancar aquest dilluns els títols de DIA, segons ha informat la companyia d'inversió.

Atès que es tracta d'una oferta voluntària, no es requereix que el preu tingui la consideració de 'preu equitatiu', tot i que la societat controlada per Fridman considera que aquest seria de 3,73 euros, en ser el més alt pagat per accions de la cadena de supermercats durant els dotze mesos previs a l'anunci d'aquesta operació, de manera que el preu de l’OPA seria un 82% inferior.

L'oferta de la societat de Fridman està condicionada a l'acceptació d'almenys el 50% de les accions a les quals es dirigeix, cosa que suposa, almenys, el 35,49% del capital de DIA, que al costat del 29,001% que ja és de la seva propietat, suposaria una participació mínima del 64,50%. Aquesta OPA forma part d'un pla de rescat de DIA dissenyat per L1 Retail, divisió de comerç minorista de LetterOne, que consta, a més, d'altres dues parts.

La primera és el compromís de donar suport a una ampliació de capital de 500 milions d'euros per dotar d'una estructura de capital viable a llarg termini, que està condicionat al resultat positiu i la posterior liquidació de l’OPA voluntària i a que DIA arribi a un acord satisfactori amb la seva banca creditora. L'altra part és un pla de rescat integral per garantir el futur de DIA, basat en sis pilars, liderat i supervisat per L1 Retail, que resulti en la reconversió integral de la companyia durant els propers cinc anys.

Els sis pilars que inclou el pla són: una nova proposta de valor comercial, reajustament de preus i promocions, una estratègia de xarxa de botigues adequada, reclutar nou lideratge i desenvolupar el talent intern, millorar l'execució d'operacions minoristes i invertir en la marca i en màrqueting.

Noticias relacionadas

contador