dia supermercado almacen
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

DIA es dispara a aquestes hores de dimarts per sobre del preu de l'oferta -a 0,67 euros- llançada pel grup Letterone. "Aquestes pujades podrien estar descomptant que hi haurà una contra-OPA o que milloraran l'oferta", assenyala un analista a Bolsamanía.

El grup de Mikhail Fridman ha llançat finalment aquest dimarts l'oferta que bona part del mercat ja esperava. Ho ha fet a un preu que suposava, respecte al preu de tancament de la passada jornada, una prima del 56%.

Letterone ha anunciat un "Pla de Rescat" que inclou aquesta OPA una ampliació de capital de 500 milions condicionada al resultat positiu de l'OPA i al fet que DIA arribi a un acord "satisfactori" amb la banca creditora i un pla de transformació basat en sis pilars i que busca la reconversió integral de la companyia durant els propers cinc anys.

Els experts de Bankinter recomanen acollir-se en l'oferta i, tant ells com els de Renda 4, subratllen el fet que Letterone condiciona el seu suport a l'ampliació de capital a l'èxit de l'oferta i a la consecució d'un acord amb els bancs en relació a una estructura de capital viable a llarg termini que sigui satisfactòria per a Letterone. "Si l'oferta té èxit, DIA serà exclosa de cotització. La viabilitat de DIA requereix aquesta ampliació de capital que ha d'aprovar l'accionista principal, Letterone i el suport, fora d'un context de control efectiu de la companyia, no estava clar. Així mateix , no hi ha visibilitat al voltant del nou model de negoci de DIA, un cop que l'anterior ha resultat insuficient per capejar l'entorn competitiu actual i ha portat el grup a una pèrdua de quota de mercat, erosió de marges i, estimem, que pèrdues el 2018", indiquen des de Bankinter.

Letterone s'explica a la nota que considera que DIA necessita, "urgentment", un pla de transformació "dut a terme per un equip directiu de reconeguda experiència", raó per la qual ha optat pel llançament de l'oferta. "La companyia necessita una nova visió, una nova estratègia i una solució financera que resolgui els requeriments de liquiditat a curt termini i garanteixi el futur de DIA a llarg termini", ha precisat.

Noticias relacionadas

contador