1599492838 nuance 10867301920

Microsoft està negociant la companyia de Nuance Communications, especialitzada en el reconeixement de veu, per uns 16.000 milions de dòlars, segons han anticipat diversos mitjans financers. L'operació està bastant avançada i es pot anunciar aquest mateix dilluns, segons ha confirmat una font pròxima a la transacció.

  • 260,90$
  • 1,37%
  • 54,64$
  • -0,04%

Microsoft, que el mes passat va tancar la compra del fabricant de videojocs Zenimax per 7.500 milions de dòlars, ja va intentar comprar el negoci nord-americà de TikTok l'any passat, en una estratègia que passa per expandir-se en els negocis amb més potencial futur de creixement.

El negoci de Nuance consisteix a vendre eines i serveis per reconèixer i transcriure la veu en les visites al metge, les trucades al servei d'atenció al client i els missatges de veu. Microsoft podria oferir fins als 56 dòlars per cada acció de Nuance, xifra que implicaria una prima del 23% sobre el tancament de divendres.

Es tractaria de la segona major operació corporativa de Microsoft, després de la compra de LinkedIn el 2016 per 27.000 milions de dòlars. La compra de Nuance podria expandir les capacitats de Microsoft en programari de veu.

La companyia fundada per Bill Gates ja té eines que els desenvolupadors poden usar per permetre que les aplicacions transcriguin la parla en paraules escrites i incorpora el reconeixement de veu en els seus propis productes, com el motor de cerca Bing i l'aplicació de comunicació Teams.

Noticias relacionadas

contador