microsoft edificio
Tony Webster (Flickr)

Microsoft estaria en converses per invertir uns 10.000 milions de dòlars en OpenAI, la companyia creadora del bot d'intel·ligència artificial ChatGPT, que es va tornar viral a finals de l'any passat.

  • 407,57$
  • 1,65%

Segons fonts citades per Bloomberg, les dues companyies fa mesos que negocien aquesta associació i el gegant de Redmond estaria estudiant que estendre la seva aportació al llarg dels pròxims exercicis, encara que els termes finals de l'acord podrien canviar. La inversió, assenyalen, podria implicar altres fons de capital risc i situaria la valoració de mercat d'OpenAI a prop dels 30.000 milions de dòlars.

Si es confirma, no seria la primera vegada que Microsoft inverteix en la companyia fundada per Elon Musk i Sam Altman, ja que el 2019 va aportar 1.000 milions de dòlars en OpenAI.

Encara que encara està lluny de ser perfecta, ChatGPT va reunir un milió d'usuaris a la seva primera setmana de vida i ha encès totes les alarmes a Alphabet, matriu de Google. The New York Times va publicar que el CEO de la companyia, Sundar Pichai, podria haver ordenat a diferents equips que delimitin la potencial amenaça que suposa aquesta eina per al motor de cerca. Alguns experts asseguren que és la primera amenaça real per a Google en les darreres dues dècades.

La intenció de Microsoft és incloure ChatGPT al seu propi motor de cerca, Bing, a partir del març d'aquest any. Així, la companyia fundada per Bill Gates intentaria disputar-li el negoci dels cercadors d'internet a Google, que té un monopoli de facto en aquest camp.

Així mateix, el gegant de Redmond està desenvolupant paral·lelament Vall-E, un model de llenguatge per a la síntesi de text a veu (TTS) que és capaç d'imitar qualsevol veu amb només un enregistrament de tres segons. L'objectiu és que aquesta tecnologia funcioni amb altres models d'IA generativa com ara GPT-3 i oferir-nos resultats de veu un cop integrat aquest model.

Aquestes tecnologies han arribat al final d'un any de grans avenços en IA en què també ha destacat el model de generació d'imatges Dall-E d'OpenAI, que accepta instruccions escrites per sintetitzar art i altres imatges i que ha donat lloc a un ampli debat sobre el seu ús, l'autoria i sobre allò que és i no és art, despertant alarmes sobre el seu ús prematur.

Diverses institucions educatives als EUA han prohibit l'ús d'aquestes eines i el mateix Altman ha assegurat que “no són prou bones” per confiar-hi. Cal assenyalar que OpenAI ja està treballant en un model GPT-4 successor per al processament del llenguatge natural.

Noticias relacionadas

contador