dl microsoft corporation logo software technology pd
Sharecast / public domain image

Microsoft ho ha tornat a fer. La tecnològica ha presentat un trimestre "aclaparador", superant totes les expectatives. Tot i això, igual que està succeint amb la resta dels 'Set Magnífics', el llistó és tan elevat que el mercat en vol més. I en el cas de l'empresa de Redmond, la seva orientació per als propers mesos "no ha sorprès positivament".

  • 438,58$
  • 1,35%

"Una valoració elevada significa que fins i tot el més mínim indici de decepció serà aprofitat pels inversors, i l'orientació de Microsoft, perquè el creixement dels ingressos en la seva divisió de núvol es debiliti una mica el trimestre actual, va ser suficient per veure'n les accions caure modestament", analitza Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.

Els experts de Bankinter també coincideixen que "les xifres del trimestre van superar expectatives en totes les línies, no obstant, les guies per al proper trimestre no van sorprendre positivament".

I és que la decepció ha arribat de la mà de la seva orientació. Per a Azure, Microsoft va dir que espera que el creixement es mantingui estable, i que els ingressos del núvol intel·ligent se situïn entre 26.000 i 26.300 milions de dòlars, un augment modest respecte als 25.900 milions de dòlars del trimestre anterior.

"Alguns participants al mercat es van mostrar decebuts pel fet que Microsoft no oferís orientacions per al tercer trimestre fiscal a l'informe de resultats, optant al seu lloc per fer-ho a la teleconferència de resultats. En general, els inversors van quedar poc impressionats per l'informe de resultats, esperant una superació més gran de les estimacions", comenta Jesse Cohen, analista sènior d'Investing.com.

Tot i així, la tecnològica ha demostrat amb els seus resultats per què és l'empresa més valuosa del planeta, i no mostra signes de desacceleració. "Satya Nadella i el seu equip van ser els primers a adoptar la IA, van fer inversions estratègiques i ara estan fent volar a la seva competència pels aires", subratlla Ben Laidler, estrateg de mercats globals de la plataforma d'inversió i trading eToro.

"Microsoft va oferir un trimestre imparable, superant les expectatives gràcies al rendiment de totes les unitats de negoci", afegeix Cohen.

La companyia funciona a ple rendiment i la IA està impulsant-ne clarament el creixement. Els resultats indiquen que els productes d'intel·ligència artificial estan estimulant les vendes i ja contribueixen al creixement dels ingressos i les despeses.

"On el mercat examinarà de prop Microsoft és en l'eficiència amb què es gasten aquests diners. Qualsevol sensació que la companyia simplement estigui tirant diners en efectiu a la IA ho vulgui o no i esperant que alguna cosa d'això valgui la pena no seria molt ben rebut", insisteix Mould.

Microsoft ha obtingut al segon trimestre fiscal 2024 un benefici net de 21.870 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 33% en comparació amb les xifres del mateix període de l'any anterior. Això es tradueix en uns guanys per acció de 2,93 dòlars, cosa que ha permès a l'empresa superar les expectatives del mercat, fixades als 2,78 dòlars per títol.

Els ingressos del trimestre també han estat millors del que s'esperava, després d'anotar-se un increment del 18% que els han fet pujar fins als 62.020 milions, mentre que les previsions eren de 61.120 milions de dòlars.

Per això, a Bankinter reiteren que "continuem considerant que Microsoft és un valor atractiu per tenir en cartera".

Noticias relacionadas

contador