france feu vert a un accord entre le parquet et lvmh

Les males notícies per al gegant del luxe LVMH semblen no tenir fi. Aquesta setmana ha presentat resultats, amb unes vendes orgàniques que han decebut el mercat (van pujar només un 9% enfront de l'11% esperat), cosa que va provocar el consegüent cop a la borsa. A més, diversos analistes han retallat la valoració sobre la companyia. Els últims a fer-ho han estat Bankinter i Barclays, que acaben de rebaixar el consell davant d'un creixement que "es frena més ràpid del que s'esperava".

  • 788,40€
  • -0,08%

Són paraules dels estrategs de Bankinter, que han baixat la seva recomanació a neutral des de comprar de manera tàctica, i han decidit reduir el preu objectiu que atorguen a la companyia francesa fins als 825 euros per acció, enfront dels 900 euros anteriors.

Han pres aquesta decisió, segons expliquen, perquè tot i que LVMH "és el valor de més qualitat en un sector que reté sòlids fonamentals, amb forta capacitat de generació de caixa", el cert és que "l'escassa visibilitat sobre la possible evolució durant els propers trimestres en un entorn d'afebliment del consum no essencial i tendències volàtils en turisme” els fa desconfiar.

I és que a la conferència amb analistes després de la publicació de les xifres l'equip gestor d'LVMH “no va fer cap comentari sobre les perspectives més immediates i fins a la publicació de resultats del 2023 (el febrer 2024) no tindrem indicacions sobre l'evolució dels marges i els inventaris".

Recorden que al tercer trimestre de l'any els ingressos han pujat fins als 19.964 milions d'euros (+1,1%) enfront dels 21.135 milions (+7,0%) esperats pel consens, i que les vendes orgàniques (a la mateixa superfície) de venda i tipus de canvi constant) s'han elevat un +9% enfront del +11,9% que preveien els analistes.

"En aquest context, encara que mantenim les perspectives de creixement i marges a llarg termini, revisem a la baixa les perspectives per al 2023 i el 2024", diuen els estrategs de Bankinter. Ara esperen una "moderació més acusada del ritme de creixement del consum i més esforç en Màrqueting".

Les seves projeccions apunten a un creixement de vendes del +10% el 2023 i del +7,5% el 2024 enfront del +11% i el +9,5% previs. "Creiem que el grup serà capaç de mantenir el marge brut ben suportat, però un major esforç en Màrqueting per impulsar les vendes moderarà el marge operatiu durant els propers trimestres", comenten. Estimen, per això, un marge EBIT del 25,4% el 2023 i del 25,7% el 2024 enfront del 27% i 28,2% anteriors.

Com detallen, "una moderació en les nostres expectatives de creixement de les vendes als propers trimestres i l'elevat nivell d'incertesa fa poc probable una revaloració del valor en termes absoluts i una expansió de múltiples", cosa que els ha portat a retallar el preu objectiu d'LVMH.

Tot i que no han estat els únics. Els analistes de Barclays han fet el mateix, i n'han retallat previsions després de la "debilitat" mostrada pel grup de luxe al tercer trimestre. "Actualitzem les nostres estimacions per a LVMH després de la seva actualització de vendes del tercer trimestre. Retallem la nostra estimació vendes per a l'exercici 2023 en un 1% i la nostra previsió d'EBIT del grup en un 3%".

Aquests experts han decidit mantenir el consell de neutral, encara que han retallat el preu objectiu que atorguen als títols d'LVMH fins als 802 euros, des dels 835 euros anteriors.

Noticias relacionadas

contador