ep empresa merlin properties
EUROPA PRESS - Archivo

Merlin Properties és aquest dijous la companyia de l'Ibex que més puja, amb alces del 4,5%. No obstant això, ha rebut una notícia negativa, i és que JP Morgan ha retallat el seu preu objectiu fins a 9,50 euros des d'11 euros, al mateix temps que reitera el consell de 'sobreponderar'. La socimi cotitza actualment a nivells de 8,25 euros.

  • 10,77€
  • 1,51%

Merlin Properties va anunciar a principis d'aquest mes que deixa en suspens el pagament del dividend complementari, pel qual tenia previst repartir un total de 0,32 euros per acció, a causa de l'impacte del coronavirus. Així mateix, va comunicar la decisió del consell de reduir en un 25% la retribució dels seus consellers.

A més, el conseller delegat de la companyia, Ismael Clemente, i la resta de membres de la seva alta direcció han convingut a no cobrar la retribució variable o 'prima' que els correspongués per l'exercici 2020.

Igualment, Merlin, que té com a primer soci al banc Santander, ha analitzat el pla d'inversions que actualment escomet per a millorar la seva cartera d'oficines i centres comercials i construir noves naus logístiques i ha decidit limitar-ne "temporalment l'execució" als projectes que ja té en marxa i el lloguer dels quals està compromès, donada la seva "capacitat de generar rendes a curt i mitjà termini". La resta, s'ajornaran.

En concret, la socimi detalla que el conjunt d'actuacions en execució i generadores de rendes a curt termini, això és, els que continuaran en marxa, requereixen una inversió total de 247,7 milions per als pròxims quatre anys, de la qual 167,4 milions està previst desemborsar-los al 2020.

Noticias relacionadas

contador