ep mercadona reabre su supermercado de la calle jose garcia diaz
Mercadona

Mercadona implantarà una jornada laboral de cinc dies per a tota la plantilla dels seus supermercats a partir del 3 d'agost. Per tant, després d'aquest acord establert amb els sindicats (UGT i CCOO), els treballadors podran gaudir de dos dies de descans complets a la setmana.

Els empleats també disposaran de vuit caps de setmana llargs a l'any (dissabte, diumenge i dilluns), segons ha informat la companyia dirigida per Juan Roig en un comunicat. Aquest canvi de jornada s'ha adoptat després d'haver fet una prova d'horaris a 31 supermercats.

La directora de Relacions Laborals de Mercadona, Ruth García, ha assenyalat que aquesta decisió "representa un pas molt important en la millora contínua de les condicions laborals que caracteritza la companyia des de fa més de 25 anys" i s'ha mostrat convençuda que "aquest és el camí per continuar millorant".

García també ha recordat que la cadena de supermercats ha anat desenvolupant altres mesures en matèria laboral durant els darrers anys, com ara compartir el 25% del benefici generat amb la plantilla o reforçar les mesures de conciliació, i que el salari mínim sigui un 50% superior al Salari Mínim Interprofessional (SMI) quan una persona porta 4 anys a l'empresa, que és el cas actualment del 90% de la plantilla, assegura.

SATISFACCIÓ DELS SINDICATS

La secretària del Sindicat Sectorial de Comerç de la FeSMC d'UGT, Ana Micó, ha valorat "positivament" aquest acord i l'ha considerat "un referent en el sector de comerç i en concret en el sector supermercats".

Per part seva, la responsable estatal de Comerç de la Federació de Serveis de CCOO, Ángeles Rodríguez, ha remarcat que aquest acord "demostra que en el sector de comerç es poden aplicar mesures que permetin una millor conciliació de la vida laboral i personal".

Noticias relacionadas

contador