ep fachada y zonas exteriores de uno de los hoteles de la cadena melia hotels
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els analistes de Bankinter aposten fort per Meliá Hotels, ja que han pujat el consell per a la cadena hotelera mallorquina de neutral a comprar; i el preu objectiu fins als 8,10 euros per acció des dels 5,41 euros.

  • 7,33€
  • 1,60%

Les accions de Meliá pugen un 3% i freguen els 7 euros per acció, després de recuperar pràcticament tot el perdut durant la caiguda provocat per la pandèmia de coronavirus. La valoració de Bankinter implica un potencial alcista del 15%.

Els títols de Meliá van marcar la setmana passada un nou màxim anual als 7,40 euros, quan al final de gener de 2020, abans de la pandèmia, cotitzaven als 7,35 euros per títol. Des que es va conèixer l'eficàcia de les vacunes contra la Covid, el valor s'ha disparat més de 100% des de nivells lleugerament superiors a 3 euros.

Per Bankinter, la companyia "es veurà beneficiada per la forta recuperació del turisme i podria entrar en beneficis durant la segona meitat de 2021". Encara que la seva previsió és que la pèrdua anual sigui de 203 milions d'euros aquest any, a causa que els dos primers trimestres seran "de baixes ocupacions i voluminoses pèrdues". No obstant això, n'anticipa un benefici de 52 milions el 2022.

Aquests analistes destaquen també que la seva "viabilitat financera no està compromesa", ja que disposa d'una posició de liquiditat de 316 milions i "només té hipotecats 10 dels seus 43 hotels en propietat".

D'altra banda, assenyalen que les mesures preses per contenir els costos estructurals durant la pandèmia "tindran un impacte positiu de 200 punts bàsics en el marge EBITDA, cosa que es tradueix en una revisió a l'alça del 30% en el seu benefici per acció (BPA ) estructural en el futur".

Finalment, assenyalen que Meliá "podria vendre actius amb fortes plusvàlues, cosa que actuaria com a catalitzador" per les seves accions.

RESULTATS DE 2020

Meliá va registrar pèrdues netes atribuïdes de 595.900.000 d'euros el 2020, davant els beneficis de 112 milions d'euros obtinguts un any abans, encara que sense incloure els deterioraments per la Covid, va perdre 425.900.000 d'euros.

Unes xifres que confirmen la gravetat de l'impacte de la pandèmia sobre les empreses turístiques. La companyia hotelera va ingressar 528.400.000 en aquest any, un descens del 70,7% enfront de l'exercici anterior.

Noticias relacionadas

contador