ep sr gabriel escarrer
EUROPA PRESS
2,24€
  • 0,08€
  • 3,46%

Meliá Hotels està caient al voltant d'un 3% en borsa aquest divendres. És el pitjor títol del selectiu només per darrere de CIE Automotive, que perd al voltant d'un 5% arrossegat per la caiguda de Renault (després d'anunciar una advertència de beneficis). L'impacte de tots els successos esdevinguts a Catalunya aquesta setmana, i més concretament a Barcelona, s'està deixant notar en el turisme. Des de cancel·lacions de reserves, reconegudes per la pròpia Meliá, fins a les advertències de les ambaixades dels EUA, Regne Unit i França als seus ciutadans perquè no viatgin a Barcelona, passant per la cancel·lació de vols. Tot són males notícies amb conseqüències directes per als hotelers.

El Espanyol ha publicat que fonts de Meliá li han reconegut que els hotels del centre de Barcelona han registrat les primeres cancel·lacions. Tot i que encara és aviat per fer balanç, altres mitjans informaven aquest dijous que els hotelers reconeixen, encara 'en veu baixa', que s'estan anul·lant reserves. Especialment destacada ha estat la notícia que s'han paralitzat els viatges de l'Imserso a Catalunya. Segons han informat diversos mitjans, les places a Catalunya estan congelades i els jubilats estan preferint quedar-se a llista d'espera en altres destinacions d'escollir una catalana, on les places estan sense cobrir, perquè gairebé ningú les està triant.

El perfil del viatger de l'Imserso "vol, més que cap altre, calma i tranquil·litat, i sentir-se estimat a la destinació, no agredit. No vol acabar sortint de l'autobús i haver d'arrossegar la maleta per una carretera", ha declarat César Gutiérrez Calvo, president de la Federació Empresarial d'Associacions d'Agències de Viatges Espanyoles (Fetave), segons recull El Mundo.

Meliá és molt sensible al que passa a Catalunya. El 2018 es va notar el cop del referèndum il·legal, sobretot a la categoria de cinc estrelles de tot Barcelona, ​​on els ingressos per habitació disponible (RevPar) es van desplomar un 20% per a tot el sector. A Meliá el conflicte independentista li va costar l'any passat 3 milions en els ingressos dels seus hotels a tot Catalunya, segons ha informat al seu moment Bolsamanía.

Gabriel Escarrer, vicepresident i conseller delegat del grup hoteler, reconeixia a principis d'aquest any que el 2018 havia estat "nefast" per a Meliá a causa d'aquesta circumstància i s'alegrava que s'hagués recuperada una relativa normalitat després de tot el que ha passat pel referèndum de l'1 d'octubre, normalitat que ara torna a alterar-se.

Meliá té actualment 11 hotels a Catalunya, sis d'ells a Barcelona.

EL MAJOR BAIXISTA A BORSA ARRIBA A MELIÁ

Expansión destacava aquesta setmana que Marshall Wace, el més gran baixista de la borsa espanyola, ha entrat en Meliá Hotels. Marshall Wace ha aflorat una posició curta del 0,5% i es converteix així en el major baixista de l'hotelera.

Tècnicament, els experts de Bolsamanía fa temps que estan insistint que, mentre aguanti els 6,90 euros, "no hi ha cap problema" en Meliá. "Mentre no es perdi aquesta nivell, es pot comprar", assenyalen els analistes d'aquesta web.

Noticias relacionadas

contador