ep melia solnieve
FRANCISCO GUERRERO - Archivo

Els títols de l'hotelera Meliá es col·loquen aquest dijous entre els pitjors valors de l'IBEX 35 en caure un 4,9% després de l'últim avís d'UBS sobre el sector turístic espanyol, en el qual observen un alentiment.

  • 2,24€
  • 3,46%

Segons informa Reuters, UBS ha advertit que les últimes dades mostren un fre al turisme a Espanya, el que afectarà directament a l'hotelera, que rep al voltant del 45% dels seus ingressos des d'Espanya.

A més, UBS ha rebaixat el preu objectiu de l'hotelera des dels 12,5 euros fins als 11 euros, de manera que és el broker que veu menys potencial en la cadena espanyola. Els títols de l'hotelera cotitzen aquest dijous a l'entorn dels 9,7 euros, de manera que el potencial de pujada és del 13%.

L'avís d'UBS sobre un possible fre al sector turístic no és la primera advertència. Els últims informes dels principals organismes del sector espanyol ja ho han assenyalat en altres ocasions. Entre els últims, Turespaña, que advertia de la menor arribada de turistes estrangers, que podria suposar que 2018 acabés amb un creixement "molt moderat, nul o negatiu" en el nombre de visitants.

També la crisi turca està passant factura al sector espanyol. Turquia és un dels grans competidors turístics d'Espanya, amb un producte similar però a preus més barats. I a tot això s'ha sumat la recent devaluació de la moneda. "La situació actua com un revulsiu per recuperar el turisme a Espanya", assegurava fa unes setmanes Rafael Gallego, president de la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges (CEAV). Gallego explicava que aquest any s'ha pogut salvar perquè ja havia contractes signats, però "s'està començant a negociar la temporada de 2019 i aquí sí que es notarà".

Noticias relacionadas

contador