ep archivo   gabriel escarrer consejero delegado de melia hotels international
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

Bankinter ha rebaixat un 20% el preu objectiu de Meliá, fins als 6,19 euros, "penalitzat per una taxa de descompte més gran, derivada del fort repunt de rendibilitat en els bons sobirans", explica el banc. Tot i això, reitera el seu consell de comprar atès que l'actual preu continua oferint un potencial del 25% des dels nivells actuals de cotització.

  • 7,37€
  • -0,87%

Des del banc preveuen una demanda "forta" amb "marges estables" per a la companyia hotelera, a nivells propers als del 2019 previs a la pandèmia, previ a la desacceleració econòmica.

Els principals suports que identifiquen són: el cost d'energia més gran afavorirà la demanda de resorts a les Canàries durant la tardor i l'hivern; es reprèn l'activitat desdeveniments i congressos; a prop del 30% dels ingressos ve de client nord-americà, on l'economia i el consum es mostren més sòlids.

Des d'un punt de vista financer, Bankinter considera que Meliá té capacitat per atendre venciments de deute almenys fins al 2024. A més, podria vendre actius o hipotecar-los.

"El flux de caixa de Meliá ja és positiu el 2022 i preveiem que segueixi sent-ho durant els propers anys. Això portarà a una progressiva reducció de deute financer net i increment de liquiditat, que permetrà cobrir els venciments de deute fins al 2024", explica.

"Encara que mantenim estimacions, rebaixem el preu objectiu un 20% (...). Tot i així, Meliá ofereix potencial de revaloració del 25%. Per això, mantenim recomanació de comprar", conclou el banc.

Noticias relacionadas

contador