ep sedemediaset espana 20190314112407
MEDIASET - Archivo

Vivendi, accionista de Mediaset, planeja votar en contra de la proposta de la companyia de televisió italiana de fusionar-se amb la seva filial espanyola, cosa que suposaria un possible revés a la idea de crear una aliança europea. No obstant això, el pla pot truncar per un conflicte entre Viviendi i Silvio Berlusconi. Les accions de Mediaset Espanya pugen més d'un 2,5%.

Segons informa Bloomberg, els accionistes de Mediaset es reuniran el 4 de setembre per votar el pla de fusió que planteja crear una companyia registrada a Holanda per albergar els actius. El principal accionista, la família de l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi, vol que altres emissores nacionals inverteixin en la nova entitat, que col·laboraria en plataformes de dades i publicitat en resposta a la creixent amenaça de Netflix.

Però el pla s'està veient enfosquit per un conflicte que ve de llarg entre Berlusconi i Vivendi. El grup de mitjans francès veu l'explotació holandesa, denominada Media For Europe, com un moviment de la família per consolidar el seu control sobre Mediaset.

Encara que no està clar que Vivendi pugui bloquejar la fusió, ja que té al voltant del 29% de Mediaset i la votació necessita una majoria de dos terços per aprovar-se. Si finalment és així, haurà de decidir si licita les seves accions a l'entitat holandesa o ven a Mediaset. El president executiu de Mediaset, Pier Silvio Berlusconi, va dir el juliol que no esperava que Vivendi retingués la seva participació en el nou hòlding.

Els experts de Banc Sabadell creuen que, "en confirmar-se la notícia, l'oposició de Vivendi frustraria la creació de TFE (fusió de Mediaset Itàlia i Mediaset España), ja que la companyia francesa manté un 29% de participació en Mediaset Itàlia i no només no s'arribaria quòrum suficient (serien necessaris 2/3 dels vots perquè la proposta tirés endavant), sinó que, a més, es sobrepassaria el límit de 180 milions d'euros que es destinaria a pagar als accionistes que votin en contra".

Des del seu punt de vista, els termes d'aquesta fusió resulten "poc atractius" per als accionistes de Mediaset Espanya. No obstant això, després de les recents caigudes arran de la debilitat del mercat publicitari de TV a Espanya, la cotització de Telecinco es troba ara un 12,8% per sota de la valoració inicial que implicava la fusió (a 6,28 euros per acció ) i un 16,3% per sota dels 6,54 euros que s'ofereix als accionistes que votin en contra.

Les accions de Mediaset Itàlia retrocedeixen més d'un 2% aquest dimecres, fins a la zona dels 2,88 euros, mentre que les de Mediaset Espanya registren una pujada per sobre del 2,5%. Vivendi puja un 0,3%.

Noticias relacionadas

contador