ep paolo vasile consejero delegado mediaset espana alejandro echevarria presidente y mario rodriguez
EUROPA PRESS
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Mediaset puja més d'un 3% aquest divendres després de les últimes notícies comunicades per la companyia. Mediaset Itàlia ha arribat a un acord amb el fons Península Holding segons el qual aquest últim podria comprar fins a 355 milions d'accions de la companyia fusionada MFE (Mediaset Itàlia i Mediaset Espanya; implicaria aproximadament el 23,5% del total) amb un descompte (sense quantificar) enfront del preu de reemborsament assegurat a aquells accionistes que estiguessin en contra de la fusió i hagin sol·licitat la compensació econòmica.

Amb aquesta mesura Mediaset Itàlia tracta d'assegurar l'èxit de l'operació. Recordem que, segons es va comunicar, un 23,2% dels accionistes de Mediaset Espanya i aproximadament un 20% dels de Mediaset Itàlia van votar en contra (sense comptar el 19,9% de Vivendi en mans de Simon Fiduciària que no va poder exercir el seu dret a vot).

"En el suposat cas que tots aquests accionistes sol·licitessin el reemborsament, sumarien 500 milions d'accions de MFE (un 34% del total, del qual Vivendi representa el 21,7%), de manera que fins i tot amb l'entrada de Península adquirint 355 milions d'accions, encara quedarien aproximadament 160 milions d'accions de MFE sol·licitant el reemborsament, que suposarien més de 440 milions d'euros.

Atès que aquesta xifra és superior al límit de 180 milions d'euros que van imposar per garantir l'èxit de l'operació, aquesta no sortiria endavant", expliquen els analistes de Banc Sabadell.

La clau per a l'èxit de la fusió segueix sent en la postura que adopti Vivendi (amb un 29,9% de Mediaset Itàlia) i que es va oposar a l'operació, conclouen des de Sabadell.

Noticias relacionadas

contador