cb mediaset italia
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Mediaset España cau aquest dilluns a prop d'un 4%. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha aixecat la seva suspensió, que es va produir divendres a mig matí, aquest dilluns a les 8:30 hores. A la tarda de divendres, amb la borsa ja tancada, el grup italià Mediaset i Mediaset Espanya van anunciar que havien arribat a un acord de fusió per crear una nova societat matriu que tindrà la seva seu als Països Baixos, tot i que mantindran la cotització a les borses de Madrid i Milà.

Mediaset Espanya va ser suspesa divendres quan pujava un 8,68% enmig de les especulacions sobre una operació en aquesta línia després de la informació avançada per Bloomberg. La transacció proposada es realitzarà a través d'una fusió transfronterera a Mediaset Investment, una filial de la companyia italiana que ja està radicada a Holanda i es denominarà MFE-MediaForEurope.

Malgrat el canvi de localització de la matriu, Mediaset ha subratllat que les dues societats seguiran mantenint la seva activitat operativa i pagant els seus impostos corresponents a Itàlia i Espanya.

Com a resultat de la fusió, MFE serà la societat matriu del grup i es farà amb tots els actius, passius i responsabilitats legals de Mediaset i Mediaset Espanya que "en conseqüència deixaran d'existir com a entitats independents".

Cada accionista de Mediaset rebrà una acció de TFE per cada títol que tingui en el seu poder, mentre que cada accionista de Mediaset Espanya rebrà 2,33 títols. A més, pel fet que és una operació de fusió, les accions de Mediaset a Mediaset Espanya seran cancel·lades i deixaran d'existir.

La decisió de crear una nova societat radicada a Holanda es produeix després que Mediaset es fes el passat 29 de maig amb una participació del 9,6% en el grup de mitjans alemany ProSiebenSat amb l'objectiu de crear un gegant europeu de la televisió.

Noticias relacionadas

contador