Silvio Berlusconi
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Mediaset està pujant amb força aquest divendres (+5%) a causa de la notícia publicada per Bloomberg segons la qual Mediaset SpA, controlada per Silvio Berlusconi, estaria estudiant opcions per a la seva filial espanyola, entre les quals hi ha una combinació amb la matriu.

Berlusconi analitza alternatives per afrontar la competència de Netflix i altres plataformes de pagament. Una de les possibilitats seria posar les dues empreses, l'espanyola i la italiana, sota un mateix paraigües, segons Bloomberg, que no n'ofereix més detalls.

"Els comptes de Mediaset Espanya mostren un degoteig a la baixa en ingressos. Per això, la consolidació sectorial podria tenir sentit"

"Creiem que les alternatives van des d'estrènyer la col·laboració en continguts fins a una possible OPA pel 48% que no controlen", expliquen els analistes de Banc Sabadell. "Una OPA no seria descartable atès que financerament és assumible per a la italiana. No obstant això, es tracta d'una cosa que ja van desmentir l'agost de 2018 i, des del nostre punt de vista, no veiem els beneficis de fer-ho en aquest moment quan ja controlen la companyia", afegeixen.

Des de Bankinter reconeixen que les especulacions sobre aquest tema són freqüents en Mediaset, que s'enfronta a un context sectorial complicat, amb una caiguda d'ingressos publicitaris i augment de la competència. L'entrada de grans companyies de continguts per Internet implica que la publicitat es redirigeixi cap a aquest nou i puixant segment de mercat que guanya penetració a taxes elevades. Amb això, els comptes de les companyies de mitjana es ressenten.

"Els comptes de Mediaset Espanya mostren un degoteig a la baixa en ingressos que acumula ja tres trimestres consecutius. Per això, la consolidació sectorial podria tenir sentit: permet reduir costos, reforçar continguts i col·laborar en el desenvolupament de sistemes de reproducció en continu (streaming). Això és precisament el que va portar fa tan sols uns dies Mediaset SpA a adquirir una participació del 9,6% en ProSiebenSat.1", indiquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador