mediaset portada
-
  • -
  • -

Mediaset ha estat la pitjor companyia de l'IBEX aquest dijous (-7,67%) després de publicar els seus comptes al tancament de la passada sessió. El grup de comunicació va guanyar 147 milions fins al setembre, un 0,6% més. Tot i que els accionistes l’estan penalitzant després dels seus números, els analistes valoren positivament aquests resultats.

"Resultats que superen les expectatives i que haurien de tenir un impacte positiu", anticipaven els experts de Bankinter a primera hora. Per la seva banda, des de Renta 4 també esperaven un impacte positiu en els títols especialment "gràcies a les bones xifres reportades a nivell EBITDA" i després el càstig que està rebent Mediaset en borsa.

No obstant això, la companyia cau amb força després de comunicar un descens dels ingressos del 0,7% fins al setembre, als 696.400.000. Durant el tercer trimestre, els ingressos nets van baixar un 2,2% enfront del mateix període de l'any passat, fins als 188.600.000.

Des de Bankinter expliquen que els resultats milloren en gairebé totes les partides del compte i ho fan batent previsions, "motiu que justificaria el rebot en la cotització a curt termini". No obstant això, també reconeixen que els ingressos retrocedeixen i queden per sota de les estimacions.

"Els punts que calen subratllar es repeteixen. En la banda positiva destacada l'esforç en la reducció de costos. A la banda negativa, el deteriorament dels ingressos. No obstant això, gràcies que els costos operatius es contrauen a major ritme que els ingressos, el resultat és, un cop més, favorable en termes de marges", expliquen els analistes de Bankinter.

Quant al deute, aquests experts assenyalen que Mediaset manté una posició de caixa neta (129 milions) reflex d'un balanç sòlid i sanejat com a resultat d'una adequada gestió. "L'impuls de la retransmissió del Mundial de Futbol Rússia 2018 ha contribuït a conservar el lideratge de l'audiència per novè mes consecutiu (quota d'audiència estable al voltant de 29%) i l'increment de la seva quota de mercat fins al 43,8%,", afegeixen.

L'EBITDA de Mediaset fins al setembre va pujar fins als 193,7 milions d'euros, xifra que representa un marge sobre ingressos nets totals del 27,8%. Durant el tercer trimestre va arribar als 34,5 milions, la seva dada més alt durant els últims 10 anys i que representa un marge del 18,3% sobre ingressos nets totals.

L'EBIT va arribar als 181.700.000 d'euros fins al setembre, xifra que suposa un marge sobre els ingressos del 26,1%. Durant el tercer trimestre, va créixer un 13%, fins als 29,4 milions d'euros, amb un marge del 15,6% sobre ingressos nets.

Noticias relacionadas

contador