• Bankinter reitera el seu consell de comprar sobre la companyia
mediaset 640x

Els experts de Bankinter han millorat el preu objectiu de Mediaset fins als 12,1 euros des dels 11 euros anteriors. La companyia cotitza a aquestes hores amb pujades moderades del 0,13%, fins als 11,420 euros, amb el que el nou preu objectiu suposa atorgar-li un potencial de revaloració de, aproximadament, el 6%.

  • 2,89€
  • -4,24%

Les bones dades d'audiència i la millora de marges són les raons que porten a aquests experts a aquest increment del valor teòric de Mediaset, sobre la qual mantenen un consell de comprar. "La remuneració a l'accionista segueix sent un dels punts forts del valor", afegeixen des de Bankinter, i precisen: "Aconsegueix el 7% en incloure el dividend i una nova recompra d'accions. Un balanç sanejat amb caixa neta positiva implica que aquests nivells són sostenibles a futur".

"La remuneració a l'accionista segueix sent un dels punts forts del valor"

A tot això se li suma que el consum seguirà fort a Espanya al llarg dels mesos vinents. Aquesta evolució permetrà que la despesa en publicitat continuï creixent, apunten aquests analistes, especialment en un context d'estabilitat política. "En 2016 el mercat publicitari va créixer 4,3% respecte a 2015 i el segment de publicitat en televisió un 5,5%. Mediaset va aconseguir augmentar els seus ingressos de publicitat per mitjans propis per sobre de la mitjana del mercat, 5,2%. Ara bé, la finalització de la gestió de publicitat per Canal Plus va pesar sobre els ingressos de publicitat per mitjans aliens i portava a un creixement total de 3,2%", expliquen des de Bankinter.

L'altra notícia positiva és l'increment de la quota de mercat de la companyia en un 1,3%, fins a 43,3%. Aquesta "sòlida" posició es mantindrà en 2017 gràcies al lideratge en audiència. En 2016 va aconseguir una audiència del 30,2% en 24 hores total individus (enfront del 27,1% Atresmedia).

Finalment, la possibilitat que TVE entri al mercat publicitari sembla haver-se diluït amb l'equilibri pressupostari assolit en els seus comptes del 2016.

Noticias relacionadas

contador