ep maurici lucena
EUROPA PRESS - Archivo

El Govern espanyol nomenarà l'economista Maurici Lucena president d'Aena, a proposta del Ministeri de Foment, segons van confirmar a Europa Press fonts del sector.

  • 172,10€
  • -1,32%

Maurici, que actualment fa feina al Banc Sabadell com a director de Regulació Prudencial i Public Policy, substituirà en el càrrec a Jaime García-Legaz, qui ha estat al capdavant del gestor dels aeroports espanyols des de l'octubre del 2017, només nou mesos, càrrec al qual va arribar de la mà del PP.

El seu nomenament s'aprovarà durant el Consell de Ministres d'aquest divendres

El seu nomenament, publicat aquest dijous per 'El Mundo', s'aprovarà al Consell de Ministres d'aquest divendres i el dilluns que ve al consell d'administració d'Aena per la seva comunicació al mercat com a empresa cotitzada.

Lucena, qui va estar lligat al PSC on va ser assessor econòmic de la campanya electoral en les eleccions del 2004, ha estat portaveu de la formació al Parlament entre 2012 i 2015. Es va incorporar al Banc Sabadell el juny del 2016 després d'abandonar la política.

L'Estat és el primer accionista d'Aena amb el 51% del capital, a través d'Enaire, i amb l'arribada del PSOE a l'Executiu és probable que no sigui l'únic canvi en el consell del gestor aeroportuari.

Aena ha ajornat la presentació del Pla Estratègic 2018-2021 fins a nova data, que estava prevista pel passat 7 de juny sobre el desenvolupament del qual haurà de decidir l'actual ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Noticias relacionadas

contador